Bivši đak hteo da zapali školu? Zatekli ga u dvorištu u Požegi, zamalo da se vatra proširi na zgradu

Učenik je, inače, pre izvesnog vremena izbačen iz ove škole zbog velikog broja neopravdanih izostanaka

  • 2

Tinejdžer (18), bivši đak Tehničke škole u Požegi, priveden je pošto ga je policijska patrola zatekla u dvorištu škole kraj zapaljenog najlona.

Požežanin je priveden zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti, to jest da je zapalio najlon na gomili od 30 tona uglja kraj škole.

Proverava se da li je mladić možda imao nameru da zapali zgradu u kojoj se nalaze Tehnička škola i Gimnazija "Sveti Sava". Brzom intervencijom najlon je ugašen, pa je sprečena mogućnost da plane gomila uglja koja se nalazila ispod.

Sve se dešavalo na desetak metara od krila zgrade u kojoj su kotlarnica i fiskulturna sala.

Da nije naišla policijska patrola, postojala je, kaže izvor, mogućnost da se vatra od uglja proširi i na školsku zgradu, koja je delom montažna.

Privedeni mladić branio se da nije on zapalio najlon, već da se tu samo zatekao. On je, inače, pre izvesnog vremena izbačen iz ove škole zbog velikog broja neopravdanih izostanaka.

(Telegraf.rs/ 031.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    25. septembar 2019 | 14:44

    Bože sačuvaj šta je sa ovom decom?! Alo roditelji, dali mirno spavate?! Nemogu i neću da shvatim, da nisu roditelji najveći i jedini krivci što su deca takva. To više nisu sporadični slučajevi, to svaki dan ili premlaćuju, ili diluju, ili pale, ili ubijaju... Ne može dan da prođe bez icindenta! Pošto očigledno roditelji neće i ne znaju da obuzdaju svoju decu i izvedu na pravi put, kakav-takav...DRŽAVA DA HITNO REAGUJE, DOPUNI ZAKON I RODITELJE PO HITNOM SKRAĆENOM POSTUPKU OSUDI I POŠALJE NA IZDRŽAVANJE KAZNE. Druge nam nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA