Počelo suđenje za pucnjavu u kafiću u centru Niša: Pucao na policajce, sad ne zna odakle mu puška

Neposredno pre pucnjave Pavlović je sedeo kao gost u "Manili" sa prijateljima Martinom Zonjićem i Aleksom Živićem, a sve je pošlo po zlu jer im je nestalo piva

  • 12
pucnjava u kafiću "Manila", Niš Foto: Dragana Kocić

Nišlija Ivan Pavlović (33), optužen za pokušaj teškog ubistva jer je 17. juna prošle godine na Trgu kralja Milana pucajući iz "kalašnjikova" ranio trojicu policajaca i radnika obezbeđenja kafića "Manila", danas je pred sudom tvrdio da se ne seća ni pucnjave niti zna odakle mu oružje.

Kako se navodi u optužnici, neposredno pre pucnjave Pavlović je sedeo kao gost u "Manili" sa prijateljima Martinom Zonjićem i Aleksom Živićem, a sve je pošlo po zlu jer im je nestalo piva.

Revoltirani što više nema "Hajnekena" ušli su u šank, šutirali staklo na frižideru, pa je reagovalo obezbeđenje nakon čega su sva trojica napustila "Manilu".

Posle 20 minuta su se vratili, Ivan Pavlović je iz auta izašao držeći automatsku pušku CZM – 70 AB2, dok su ostala dvojica imali noževe kojima su pretili gostima zbog čega su oni utrčali u kafić.

pucnjava u kafiću Kafić "Manila", Foto: Dragana Kocić

Aleksa Živić je zatim bez ikakvog povoda zadao šest ubodnih rana nožem radniku obezbeđenja Aleksandru Đoriću, dok je Pavlović ispalio na njega nekoliko rafala nanevši mu tom prilikom prostrelne rane na nogama koje su kvalifikovane kao teška telesna povreda.

STOJ, POLICIJA, BACI ORUŽJE!

U međuvremenu, pristigla je patrola, policajci su povikali:

- Stoj, policija, baci oružje! Na šta Pavlović nije reagovao već je ispalio više hitaca u pravcu policijskih službenika. Policajac Miloš Milošević je pokušao da ga razoruža, šakom desne ruke je uhvatio cev dok je okrivljeni sve vreme držao prst na obaraču i ispaljivao rafalne pucnje, usled čega je policijski službenik zadobio više povreda po nogama i trbušnom zidu koje su kvalifikovane kao teške i opasne po život dok su dvojica njegovih kolega lakše ranjena usled rikošetiranih hitaca – navelo je tužilaštvo i preciziralo da je delo ostalo u pokušaju jer se Pavloviću zaglavio metak u cevi automatske puške što su policajci iskoristili da u njegovom pravcu ispale više hitaca u noge, a zatim ga savladaju.

Pavlović koji se u istrazi branio ćutanjem na suđenju je odlučio da govori, ali je istakao da se skoro ničeg ne seća.

pucnjava u kafiću Pavlović se više ne brani ćutanjem, ali se navodno ničeg ne seća, Foto: Dragana Kocić

PAVLOVIĆ: IZ SPISA PREDMETA SAZNAO SAM DA SAM BIO U "MANILI"

- Znam da sam bio u nekom kafiću, iz spisa predmeta sam saznao da je to "Manila". Mislim da nisam pio, a opojna sredstva sigurno nisam koristio. Sledeće čega se sećam da sam držao neku pušku u ruci i da me je neko povukao za nju, da su mi meci prolazili pored glave, a zatim sam se probudio u bolnici. Oštećene ne poznajem, nikada ih ranije nisam video. Pre ovog događaja bio sam tri i po godine na izdržavanju kazne zatvora, tek sam izašao na uslovnu slobodu i za to vreme se nisam ni sa kim sukobljavao niti sam posedovao vatreno oružje. Ne znam odakle mi puška, da li mi je neko dao. Kad sam se probudio nisam znao baš ništa, bio sam u komi sedam, osam dana – kazao je Pavlović koji se tokom iznošenja odbrane pomagao hodalicom jer se teško kreće nakon ranjavanja.

Radnik obezbeđenja Aleksandar Đorić koji je u sud došao sa štakom jer se i on oporavlja od povreda, kazao je da ne zna ko ga je ubadao nožem, ali je siguran ko je u njega pucao. On je na Pavlovićevo pitanje da li je on pucao na njega odgovorio:

- Da, ti si pucao, stao si ispred mene i uperio pušku!

Policajac Miloš Milošević bio je isključiv u tvrdnji da je Pavlović nameravao da ih ubije.

nagrađeni policajac Miloš Milošević (na slici levo) Nagrađeni policajac Milošević (na slici levo, )Foto: Dragana Kocić

- Martin Zonjić je rekao Ivanu Pavloviću: "Pucaj, pobi g*vna" – posvedočio je Miloš Milošević koga je zbog sprečavanja krvoprolića u "Manili" Ministarstvo unutrašnjih poslova nagradilo ordenom za hrabrost.

KAZNA I DO 40 GODINA ZATVORA

Za teško ubistvo u pokušaju Ivanu Pavloviću preti kazna zatvora od čak 40 godina. Martin Zonjić i Aleksa Živić već su osuđeni u odvojenim postupcima zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja i to Zonjić na zatvor u trajanju od dve godine i 10 meseci i 120.000 dinara novčane kazne, a Živić zbog istih dela na dve godine robije i plaćanje kazne od 150.000 dinara.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    25. septembar 2019 | 21:28

    Trebali su milicioneri čim su došli na intervenciju, da otvore vatru na ove izgrednike čim su potegli oružje na njih. Napad na miliciju je napad na državu. U Americi bi ovi dripci bili već 2 metra pod zemljom

  • Катстор

    25. septembar 2019 | 16:26

    Ја мислим да овај са амнезијом говори истину, али ипак, на једно летовање, од стотинак година на хлебу и туцању камена, бих га послао, па се можда и излечи губитак памћења!

  • Pera

    25. septembar 2019 | 18:48

    Izbodes nekog nozem vise puta,ovog drugog "podpalis" da puca u organe redA i dobijes manje od 3 godine?U Americi bi svu troicu cekala INJEKCIJA!!!A ovi ce za manje od godinu dana opet da setaju gradom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA