• 1

Hapšenje odgovornih zbog malverzacija u bolnici u Pirotu: Nameštali tender vredan 1,6 miliona dinara

Uhapšeni su G.P. odgovorno lice bolnice i G.S., odgovorno lice u predzeću kojem se nameštao tender

  • 1

G.P. (49), odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem kada je pokušao da namesti tender preduzeću "Grosis" d.o.o. iz Niša. Uhapšen je i G.S., odgovorno lice u tom preduzeću, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Policija je podnela i krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetpetogodišnje žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala, unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S. odgovornim licem „Grosis“ d.o.o.

Cilj je bio da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • љиљана

    Много поштен народ. Крадњивци - лопови!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima