• 11

Sestra radnika u Prokuplju koga su ubila vrata peći: Često se žalio da su mašine neispravne

- Mesec dana je radio uglavnom noćnu smenu. Imao je povrede ruku, nogu, opekotine - kroz jecaje priča Danijela, sestra nastradalog Ljubiše

  • 11

Radnik Ciglane u Maloj Plani, Ljubiša Belić (53) nastradao je u noći između srede i četvrtka, oko pola sata posle ponoći, kada su mu vrata od peći za proizvodnju prignječila glavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesreća se dogodila kada su se u proizvodnji pokvarila vrata velike peći, a nesrećni čovek je da se ne bi zaustavljala proizvodnja pokušao da sagleda u čemu je problem.

Belić je navodno proturio glavu kroz vrata kako bi video kvar. Međutim, ona su u tom trenutku počela da se zatvaraju prignječivši mu glavu. Po svoj prilici smrt je nastupila momentalno zbog težine vrata, a dežurni lekar koji je nedugo zatim stigao mogao je samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka.

Porodica Ljubiše Belića je očajna nakon što im je potvrđeno da je stradao. Sestra nastradalog radnika kaže za "Novosti" da je on i ranije imao povreda i to dva-tri puta godišnje!

- Mesec dana je radio uglavnom noćnu smenu. Imao je povrede ruku, nogu, opekotine - kroz jecaje priča Danijela.

U porodici kažu da je Hitna pomoć došla oko jedan sat posle ponoći i da je reanimacija trajala sve do dva sata.

Bolnica, pacijent, reanimacija, EKG

Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno; Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Niko od rukovodilaca nije ni zvao da izjavi saučešće, a kamoli došao. Došlo je nekoliko kolega jutros u pet sati, doneli su nam dokumenta i rekli da je povređen i da je u kritičnom stanju - priča nam sestra.

Kako kaže neutešna žena, otac nastradalog Dobrica rekao je potom: "Čim je vas toliko došlo nije on samo povređen".

- Često se žalio se da su im mašine neispravne, da rade u lošim uslovima - ogorčena je Danijela.

U međuvremenu, čekaju se rezultati obdukcije. Ljubiša je za sobom ostavio suprugu Ljiljanu i ćerku Katarinu (24). Njegova plata bila im je glavni izvor prihoda.

NESREĆE NA RADNOM MESTU ČESTE

Nedavno je, takođe na radnom mestu, stradao i Miloš Đukić (31) iz Ljiga, radnik MMF kopa D.O.O. iz Sjenice. On je poginuo pre četiri dana oko 8 časova ujutru, u kamenolomu Smiljova glava, kod Štubika, u blizini Negotina, kada je upao u drobilicu za kamen.

Njegovo telo pronašle su kolege. Istraga tek treba da pokaže šta se tačno dogodilo ovom mladom čoveku, koji je na kamenolomu radio jedva nedelju dana. Na lice mesta odmah je izašla policija, kao i hitna služba negotinskog Zdravstvenog centra, čiji su lekari mogli samo da konstatuju Miloševu smrt.

Video: Klizište progutalo brdo i bagere, radnik izronio iz zemlje

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • Zoks

    Bitno je kupiti sto vise firmi srediti fasadu i ostvariti sto veci profit. A uloziti na bezbednost radnika ,e to je investicija koja ne donosi novac.

  • Kalimera

    Jadan covek. Odgovoran i vredan. Dao glavu za koje pare?

  • Sibin

    Inspektori su korumpirani I prodaju se za jedan rucak u kafani!!!! U svakom gradu u Srbiji takozvani privatnici bar u 60% slucajeva imaju radnike na crno a sve to moze da se resi veoma brzo samo da ima inspekcije!!!!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima