• 11

Kilogram eksploziva ispod "poršea" čekao mlađeg Vukićevića: Trebalo da "pukne" dok je bio za volanom

Navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević (30) samo pukom srećom je u ponedeljak izbegao smrt

  • 11

Navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević (30) samo pukom srećom je u ponedeljak izbegao smrt jer je, kako se saznaje, bomba postavljena ispod njegovog "poršea" trebalo da eksplodira u trenutku dok je on za volanom.

Nepoznati napadač aktivirao je daljinsku bombu dok je stajao u neposrednoj blizini Riječke ulice, u kojoj je "porše" bio parkiran. Prvi nalazi istrage, pokazuju da je sreća u nesreći to što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbegnute žrtve.

Eksploziv je bio prikačen ispod sedišta vozača - navodi izvor blizak istrazi.

- Sumnjamo da je napadač nadgledao taj deo ulice i čekao pogodan momenat da ga aktivira. Prema nekim informacijama, Lazar je došao kući nekoliko minuta pre detonacije. Moguće je da je sasvim slučajno izbegao smaknuće.

Istražitelji sumnjaju da su za Vukićevića mlađeg bila spremljena dva scenarija. U prvom, eksploziv bi bio aktiviran kad sedne za volan, a u drugom kada prolazi pored "poršea".

Prema navodima drugog izvora, upućenog u slučaj, pretpostavlja se da je ispod "poršea", koji je pripadao lazarovom ocu Miodragu, a koji je Lazar vozio, bilo oko kilogram plastičnog eksploziva.

Policija, interventna policija, Uvidjaj, Forenzicari, Forenzika, Ubistvo, Crna hronika 47

Istražitelji sumnjaju da su za Vukićevića mlađeg bila spremljena dva scenarija, Foto: Telegraf

- Sumnja se da je daljinski aktiviran, te se iz tog razloga i veruje da je bio postavljen u nameri da se ubije žrtva. Postoji sumnja da je eksplozivna naprava aktivirana iz susedne ulice - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Vukićević ne zna ko stoji iza napada

On je dodao da se sumnja da onaj koji je bombu aktivirao nije imao direktan vizuelni kontakt.

- Postoji mogućnost da je onaj koji je aktivirao bombu video Vukićevića na ulici, ili nekog ko liči na njega, pa je odmah i pretpostavio da je on ušao u automobil. S druge strane, ređe se koriste ovako skupe eksplozivne naprave samo za zastrašivanje i opomene. Šta je pozadina i s kakvom namerom je postavljena i aktivirana eksplozivna naprava, biće utvrđeno istragom koja je u toku - rekao je sagovornik i dodao da Vukićević navodno nije znao ko bi mogao i zašto da stoji iza napada.

Podsetimo, u ponedeljak oko 16.30 sati u Riječkoj ulici na Vračaru eksplozija je raznela "porše" u vlasništvu starijeg Vukićevića, koji je svojevremeno bio vlasnik više ugostiteljskih objekata.

Policija, interventna policija, Uvidjaj, Forenzicari, Forenzika, Ubistvo, Crna hronika, Policiska traka 52

Foto: Telegraf

Komšije kažu da Miodrag nije imao problema sa zakonom, kao ni Lazar do pre nekoliko godina, kada je, kako objašnjavaju, uplivao u kriminalne vode.

- On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao... Čime se tačno sad bavi, ne znamo, ali očigledno je da je ova bomba bila namenjena njemu kao opomena ili... - kaže jedan od komšija, koji nije želeo da mu se objavljuje ime.

Vukićević je, prema nezvaničnim saznanjima, pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog ranjavanja Nikole Vavića. Iako se najpre teretio za pokušaj ubistva, delo je tokom istrage prekvalifikovano u nanošenje teških povreda. Vukićević je tada sklopio sporazum o priznanju krivice. Koliku je tačno kaznu dobio, mediji nisu uspeli da saznaju u Višem sudu.

Lazar Vukićević u vreme eksplozije nije bio ni blizu automobila.

- Tek je kasnije od prijatelja saznao da mu je eksplodirao automobil - kažu komšije.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir, Novosti)

Komentari

  • Dača

    Divan jedan mladić, navijač, 30 godina, porše, pun love, nula dana radnog staža!

  • Mad max

    I ja sam navijac ali nemam porsea

  • Ja sam

    Rokaju se crnogorci na tudjem terenu.Sve to treba vratiti u cg ili albaniju, posto imaju isti mentalitet.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima