• 9

Divljao hamerom po centru Beograda, oštetio vozila, srušio semafor, a suđenje mu ponovo odloženo

Suđenje je odloženo na neodređeno vreme

  • 9

Suđenje Aleksandru Šotri, koji se pred Prvim osnovnim sudom tereti zbog divljanja "hamerom" po centru Beograda, u sredu je opet odloženo, sada na neodređeno vreme iz, kako je sud saopštio - formalnih razloga.

Podsetimo, Šotra je prošle godine u decembru, vozeći "hamer", kako se sumnja, izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijskom tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila. Potom je, navodno, prošao Svetogorskom ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićevom srušio semafor.

Valja napomenuti da ovo nije prvi put da se Šotri odloži suđenje, naprotiv. Proces je odlagan nekoliko puta, a u slučaju junskog odlaganja objašnjeno je da "suđenje nije moglo da se održi zbog promene sudije".

Hamer, Aleksandar Šotra, terazijski tunel, automobili policija

Napravio haos i pukom srećom nije nikog povredio, Foto: Twitter/kicosh

Maj mesec ove godine nije bio drastično drugačiji. Tom prilikom je suđenje odloženo na molbu odbrane.

U optužnom predlogu iz januara tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina. Optužnim predlogom Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Šotri je zimus na predlog Prvog osnovnog tužilaštva sud oduzeo pasoš i vozačku dozvolu. Takođe mu je izrekao zabranu napuštanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Video: Tinejdžer džipom uleteo u supermarket zbog svađe - šteta pola miliona dolara

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima