• 10

Policajcu koji se iživljavao nad devojkom preti pet godina robije: Zaključao je, grizao i tukao

Nakon hapšenja, policajac kome je bio određen pritvor i izrečena hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja žrtve, negirao je zlostavljanje i mučenje

  • 10

Osnovno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protv policajca M. S. (36) koji je Valjevku V. D. (41), s kojom je bio u emotivnoj vezi, davio, šamarao, grizao i vukao za uši i bacao na zid, prethodno je zaključavši u svojoj kući.

Policijski službenik, koji je bio 15 meseci u emotivnoj vezi sa V. D. tereti se za zlostavljanje i mučenje, pošto je početkom avgusta u svom domu fizički nasrnuo na partnerku koja nije živela sa njim.

Za to krivično delo, ako se dokaže da je kriv, zaprećena je kazna zatvora u rasponu od šest meseci do pet godina.

Istraga koja je prethodila optužnici, kako saznaje "Blic", utvrdila je da je M. S. uzeo partnerkin mobilni telefon i počeo da je ispituje ko su ljudi zabeleženi u telefonskom imeniku, nakon čega je došlo do svađe tokom koje je policajac zaključao ulazna vrata i nije joj dao da ode.

- Kako su pokazale povrede V. D. koje su konstatovane u Urgentnom centru, policajac joj je udario šamar, bacao na zid, davio, vukao i grizao za uši! Srećom devojka je u jednom trenutku uspela da se oslobodi nasilnika, otključa ulazna vrata i pobegne – navodi izvor "Blica".

Nakon hapšenja, policajac kome je bio određen pritvor i izrečena hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja žrtve, negirao je zlostavljanje i mučenje, tvrdeći čak da je V. D. "sama sebi nanela povrede da mu se osveti", a to sve jer joj je "saopštio da je ostavlja".

Inače, po podacima Policijske uprave Valjevo koja pokriva Kolubarski okrug, u periodu od početka prošle do 1. avgusta ove godine izrečeno je ukupno 1.367 hitnih mera protiv nasilnika nad bračnim ili vanbračnim partnerkama. Od toga broja 944 su hitne mere privremene zabrane kontakta i prilaska žrtvi, kao i 423 hitne mere privremenog udaljenja nasilnika iz stana.

Samo u 80 slučajeva, pokazuju policijski podaci, počinioci nasilja su prekršili izrečene hitne mere i njima je prekršajni sudija izrekao kazne.

Video: Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti: Dečaka (17) pretukli na rođendanu

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • zoran

    Valjevska policija radi kako ona zeli, krivicni zakonik za njih ne vazi. pa tako oni tolerisu lazne prijave krivicnih dela osobama 10 i vise godina. moju porodicu u valjevu zena starija vec 10 godina unazad uznemirava, terorise sa policijom uz pomoc laznih prijava krivicnih dela. i policija to dobro zna, pa kada se zalim na njihov rad oni meni kazu u kancelariji kako su oni nemocni protiv laznih prijava krivicnih dela, tj oni dobro znaju da su to lazne prijave krivicnih dela ali tu nista nemogu da urade, mogu , ali nece, zakon je veoma jasan u tom pogledu.........a posle se cude zasto policiju ne vole.....

  • Tina

    Kako je mogla sama sebi da grize usi,posto on kaze da je sebe povredila da bi njemu naudila?

  • Duka

    Problem je u njihovom mentalnom sklopu.za policiju biraju poslusne agresivne i mentalno plitke osobe.ako nesto nerazumeju na to reaguju agresivno.mozda je zena nesto predlozila a njemu nerazumljivo,i odmah je ljuljan reagovao nenormalno.izgleda da ih odredjene reci aktiviraju na bes.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima