• 13

Otmičar dede Jelene Đoković osuđen na 10 godina: Vezao ga, pa tražio dva miliona evra

Branislav Matić (37) oteo je u julu prošle godine Milosava Radisavljevića (81)

  • 13

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog toga što je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavljevića (81), dedu Jelene Đoković, supruge Novaka Đokovića.

Kako je dokazano, Matić je pre otmice odabrao mesto na koje je odveo otetog starca, u nameri da od njegove porodice iznudi dva miliona evra, jer je znao ko je njegova unuka.

Kobne noći je provalio u kuću nesrećenog čoveka, tako što je isekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog dedu, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesrećni čovek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

- Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gde mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i telo oblepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup. Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: "Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema".

Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona evra - utvrđeno je tokom suđenja. Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Komentari

  • Leni

    A Jutka 8 meseci.

  • Cika Velja

    U jbte al ce ovo da mu izadje na nos?!

  • Sibin

    Hahhah, pa ovo je vise nego smesno. Da mi je da vidim tog sudiju strucnjaka!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima