≫ 

Otmičar dede Jelene Đoković osuđen na 10 godina zatvora

Njegov navodni pomagač je, istovremeno, oslobođen

  • 23

Suđenje Branislavu Matiću (37) i Draganu Jeriniću, optuženim da su oteli Miloslava Radisavljevića (85), vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od familije Jelene Đoković, supruge slavnog tenisera, okonačno je danas.

Matić je osuđen na 10 godina robije, dok je Jerinić pušten na slobodu.

Pred Višim sudom u Valjevu danas je doneta presuda optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića, koji je deda Jelene Đoković,  koja se desila u julu 2018. godine u Ljigu.

Deda Jelene Đoković Printskrin: RTS

Usred noći razbojnici su odveli Radisavljevića i vezali ga za stub u njivi.

- Razbojnik je ušao u kuću dok sam spavao. Bacio se u krevet na mene. Dugo smo se rvali. Napadač je imao fantomku, ali ju je držao u džepu. Imao je i rukavice i lisice. Govorio je da ga sem novca ništa drugo ne interesuje. Pokazao sam mu gde mi je novčanik i rekao mu da uzme sve osim dokumenata - ispričao je kasnije Radisavljević.

No napadač je želeo da Milosav pozove unuku i zeta.

Plan mu je bio da im tražim milion ili milion i po evra, kako bi me oslobodio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da može sa mnom da radi šta hoće. Tada je sa mog mobilnog poslao poruke mom sinu, tražeći mu dva miliona evra - tvrdio je starac.

Ostavili su ga vezanog u kukuruzištu Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

On je Radisavljeviću potom lisicama vezao ruku za njegovu i bosog ga odveo u kukuruzište, do stuba za dalekovod, za koji ga je potom vezao i zalepio selotejpom.

- Sećam se da sam se otimao da mi ne bi jako stegao ruku. Noge mi je vezao selotejpom, a odbranio sam se da mi ne stavi traku i na usta. U nekom trenu je rekao: "Nemoj da vičeš, da ne praviš problem i sebi i meni". Otišao je, a ja sam ostao da ležim u vodi do kolena - detaljno je opisao on.

Stub se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Miloslava oteli odlično poznavali teren, ali i da su ga tipovali, jer nema ko nije znao Losu, kako zovu deku Jelene Đoković. Vatrogasci su sutradan ujutru, kada su ga pronašli, morali da iseku deo stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan.

Policija je ubrzo uhapsila Branislava M. (37) iz Sremske Mitrovice, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković. Prema njihovim podacima, u ovom krivičnom delu učestvovao je jedan izvršilac i jedan pomaga.

Branislav M. sumnjičio se da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod. Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra.

Video: Ovo je mesto gde je pronađen deda Jelene Đoković

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Man

    1. mart 2019 | 12:28

    A Milićev napolje?!

  • Japi

    1. mart 2019 | 12:00

    Super, ovaj za otmicu osudjen na 10 godina, a onaj vozac kantrimena eno vec pusten na slobodu a ubio coveka....sudstvo u Srbiji nebulozno i korumpirano do kraja

  • Radojica

    1. mart 2019 | 12:47

    Poruka naseg sudstva je :"Sve otimajte i ubijajte ,kazna je mala ,samo ne dedu Jelene Djokovic ,tu smo rigorozni!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA