• 8

Beograđanka došla iz Milana i pokušala da prođe kontrolu. Na skeneru joj našli "roleks" od 42.500 €

Doputovala letom iz Milana

  • 8

Carinici su u saradnji sa policijom danas 24. oktobra na aerodromu zaplenili skupoceni muški sat marke „roleks“, čija je vrednost 42.500 evra.

U pokušaju da ga prokrijumčari u Srbiju sprečena je 39-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Milana. Ona se po preuzimanju prtljaga uputila ka izlazu kroz zeleni kontrolni prolaz, što čine putnici koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Kada je zaustavljena radi kontrole, njen prtljag je pregledan na skeneru i u njemu je tada otkriven luksuzni muški sat marke „roleks“ u originalnom pakovanju, sa računom i obrascem za povraćaj PDV-a, overenim na tivatskom aerodromu.

Zaplena, roleks, carina

Foto: Carina RS

Iz pronađene dokumentacije se vidi kada je i gde sat kupljen i koliko je plaćen, pa će zbog neprijavljivanja na ulazu u našu zemlju biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut.

Podsetimo da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine. Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi.

Zaplena, roleks, carina

Foto: Carina RS

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Detroit

    Cist Palgiat!Barem na slici!

  • Bezveze

    Dojava kolega iz CG

  • XXL

    Sta ovaj iz Svice brblja. Pa u Svici u brdima na granici pretresaju i skijase jer prenose skupu robu.To je normalno da se carina placa na luxuzne stvari.I u Njemackoj kontrolisu, pogotovo ove iz USA kad se vrate sa “godisnjeg“a nakupivali, iPhone, Louis Vuitton, Rolex....Zasto da bude u Srbiji drugacije?????

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima