• 58

Majka je po jednoj rečenici znala da Petar nije sa društvom: Tada je krenula potera za dečakom

Jedan SMS bio je dovoljan da porodica posumnja da nešto nije u redu

  • 58

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su otele dečaka iz Stare Pazove, a direktor policije Vladimir Rebić je tim povodom gostovao na RTS-u i ispričao kako je zapravo krenula potraga za otmičarima.

On je istakao da je porodica dečaka pomogla policiji da ga pronađe time što je dala prave informacije.

- Od neprocenjive važnosti je da se prvo policija informiše, a ne da se širi društvenim mrežama. Roditelji su dali inpute, brat je procenio da SMS poruka koju je razmenjivao sa Petrom nije kucao Petar, već neko drugi. U kasnijem razgovoru sa majkom je rekao rečenicu koja je pokazala da nije ostao sa društvom. To su bili jasni pokazatelji da se radi o otmici - rekao je Rebić.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Potresan susret sa porodicom, Foto: RTV Stara Pazova

U narednih sat vremena od trenutka kada je majka prijavila nestanak Petra, angažovane su sve raspoložive patrole, odmah je obavešten i viši javni tužilac, a pozvan je i načelnik policije. O slučaju je obavešten ministar i napravljen je plan akcije.

Policiji su pomogle kamere jer je preko njih identifikovano vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

- Išli su pet-šest kilometara kroz šumu i došli do lokacije gde je jedan od uhapšenih ukazao gde se Petar nalazio - rekao je Rebić. Dečak nije bio vezan, ali jeste boravio 20 sati u nehumanim uslovima, kaže direktor policije.

Petar Mitrović, pronađen dečak, otmica, Stara Pazova

Dečak na bezbednom, u svojoj sobi, sa vidljivom povredom donje usne/ Foto: Privatna arhiva

On nije bio mučen i nije imao vidljive povrede. Bio je u svesnom stanju kada je pronađen.

Rebić je zahvalio policiji i izrazio nezadovoljstvo "kvazistručnjacima" koji su netačnim informacijama o tome da je dečak pronađen pre nego što se to zaista i desilo, mogli da naškode istrazi i ugroze dečaka.

- Sve patrole su imale zadatak da nađu to vozilo i ono je pronađeno. U njemu su bila dva lica. Oni su uhapšeni i na osnivu podataka koje su dali sužen je krug osumnjičenih - naveo je direktor policije.

Istakao je da je pre toga MUP obavio niz informativnih razgovora sa licima koja su mogla biti uključena. Tražili smo motiv za otmicu, rekao je Rebić.

Pratili ga, pa presreli

Dečakova baka tvrdi da su dečaka pratili i presreli u susednoj ulici, te da je jedan od otmičara išao za dečakom na biciklu, dok su ostali bili u automobilu.

Petar je, prema njenim rečima, trenutno s majkom Jelenom u Domu zdravlja u Staroj Pazovi. Ima ogrebotine nastale u trenutku kad je pokušao da pobegne, a biće detaljno pregledan i od strane psihijatra.

- Jelena je odvela unuka u Dom zdravlja na preglede. Dete je relativno dobro. Ima ogrebotine jer je pokušavalo da pobegne. Otac mu je otisao do SUP-a u Beograd. Mislim da je sve isplanirano, pratili su ga. Dete je bilo u vikendici u Belegišu -  rekla je ona.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Alo/Foto: RTV Stara Pazova)

Komentari

  • Lop

    Nista bez nebojse

  • Iva

    Strasno kakvi komentari. Strasno o cemu narod misli dok je jedno dete ugrozeno. Strasno sto niste srecni sto je dete pronadjeno, pa i u 4h ujutru da je bilo napolju. Kakvi pokvareni umovi. Izvlacite iz konteksta i komentarisete ne citajuci, ne poznavajuci porodicu, situaciju, dete, i ne znajuci sta se I kako se desilo. Sram vas bilo. Citajuci ostale komentare na drugim clancima, videla sam da ima mnogo dobrih ljudi..Sreca je da ovih zlih jezika i pokvarenih umova nema mnogo. Niste uopste vredni da se vama odgovara na vasa bolesna pitanja. Dovoljno je kad procitate vest, da pomislite Hvala Bogu sto je ziv. Ako uopste i imate decu, vi koji komentarisete, budite srecni sto nije vase dete, ali ne budite srecni sto je tudje dete. Moze svakome da se desi od 00-24h, pa cak i na velikom odmoru ako to neko is planira da uradi.

  • Mare

    Mog druga su tek posle 48 sati poceli traziti,kazu talav je zakon.Kako je ovde bilo momentalno?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima