• 12

Otac jednog od otmičara išao u školu sa Petrovim tatom: "Znao sam da mi je sin problematičan"

- Kada je policija došla, nisam znao o čemu se radi. Ja sam išao u školu sa Petrovim ocem, zvaću ga da čujem šta se tačno dogodilo. Znam da mi je sin problematičan, ali ovako nešto nisam očekivao - rekao je Aleksandar M. otac uhapšenog Alekse

  • 12

Nakon što su uhapšeni Staropazovčani Marko J. (54), njegova dva sina, od kojih je jedan maloletan, kao i Aleksa M., koji se sumnjiče da su kidnapovali Petra Mitrovića (13), oglasile su se i porodice osumnjičenih. Obe porodice su iznenađene onim što su njihovi članovi uradili, ali navode da su znali da su problematični.

Lazo J, otac Marka i deda Lazara i Nikole, noć nakon hapšenja svojih najbližih, još je u šoku.

- Policija nam je upala u kuću u noći između subote i nedelje izvršila premetačinu, ali ništa nisu odneli. Kasnije sam čuo da su mi sin, unuk i taj dečko Aleksa uhapšeni u autu, ali ne znam zbog čega - rekao je kroz suze Lazo za Sprski telegraf.

Petar Mitrović, pronađen dečak, otmica, Stara Pazova

Foto: Privatna arhiva

I Aleksandar M. otac uhapšenog Alekse je potresen.

- Kada je policija došla, nisam znao o čemu se radi. Ja sam išao u školu sa Petrovim ocem, zvaću ga da čujem šta se tačno dogodilo. Znam da mi je sin problematičan, ali ovako nešto nisam očekivao - iskreno je rekao Aleksandar.

Komšije uhapšenog oca i sinova kažu da nisu iznenađeni ovim incidentom.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Foto: Telegraf

- Marko nikada ništa u životu nije radio i bio je dosta godina u zatvoru. I stariji Lazar imao je problema sa zakonom. Pretio mu je popravni dom, ali je otišao - priča jedan od komšija.

Osumnjičeni su malog Petra oteli i odveli ga u napuštenu kuću u Belegiš. Otmičari su, kako se sumnja, dečaka vezali lancima i držali mu pištolj na slepoočnici, teravši ga da se dopisuje sa starijim bratom. Na taj način su, navodno, pokušavali da namame i starijeg sina porodice Mitrović, a motiv je najverovatnije bio novac.

Marko Jovišić, otmica, Stara Pazova

Foto: Facebook

Marko J. (54) od ranije je poznat policiji, jer je robijao dva puta zbog razbojništva i iznude.

Novosadska kriminalistička policija, u dva navrata, ga je hapsila i uputila na višegodišnje robijanje. Naime, pre 15 godina, napadači, u policijskim uniformama, na obodu Fruške gore, na putu od Iriškog venca ka Banstolu, presreli su kombi beogradske agencije, koji je transportovao novac iz više objekata, po Vojvodini.

Tom prilikom, brutalni razbojnici razoružali su vozača i njegovog pratioca, vezali ih i ostavili u šumi, te, s džakovima para, pobegli u pravcu Velike Remete. "Policijski" golf su zapalili na ulasku u Sremske Karlovce.

Svega nekoliko dana kasnije, u velikoj akciji novosadskih inspektora i pripadnika beogradskog odreda žandarmerije, u Staroj Pazovi su uhapšeni Marko J. i 5 članova njegove grupe, među kojima je bio i jedan aktivni policajac - Siniša O.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Naša Pazova

    Za sve koji misle da je porodica i dete krivo,nije istina.Maloletna deca po zakonu posle 23h ne bi trebala biti na ulicama,Petar je do 23h trebao biti kuci,kako kaze njegov otac na intervju jednom da nikad nije dosao posle dogovorenog vremena samo moze doci pre,Petar je krenuo pre 23 h kuci da bi na vreme stigao,a otmicari su ga oteli tad kad je krenuo,a poruke su se slale nakon 23 h gde se vec posumnjalo gde je Petar.Tako da za sve koji misle sta ce Petar u 23h na ulici i vozi biciklo,evo vam odgovor!

  • љиљана

    Деца без домаћег васпитања.

  • Milan Stojanović

    Kada će policija da upadne u kuće, stanove i privatne klinike lekara koji su lažno proglasili smrt naše srpske dece da bi ih prodali u inostranstvu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima