• 11

Jedan detalj na autu odao je otmičare malog Petra, a snimile su ga kamere sa privatnih kuća

Na slepoočnici mu je neprekidno bila prislonjena cev pištolja

  • 11

Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove izvučen je iz kandži otmičara u spektakularnoj akciji policije zahvaljujući snimcima nadzornih kamera sa privatnih kuća, koje su zabeležile specifičan branik na automobilu koji su otmičari koristili!

Slučaj malog Petra podigao je na noge policiju Srbije, koja je u spektakularnoj akciji locirala dečaka i uspešno ga izvukla iz noćne more. Dečak je bio u napuštenoj kući vezan lancima, preko glave je imao masku i džemper, dok mu je na slepoočnici neprekidno bila prislonjena cev pištolja!

- Svaki detalj smo pažljivo razmatrali i analizirali. Poligrafski smo testirali više od 10 osoba i tako smo sužavali spisak sumnjivih. Skinuli smo snimke sa video-nadzora i sa privatnih objekata, što je dalo rezultate i mnogo nam pomoglo u Petrovom pronalaženju. Na snimcima smo uočili pretrčavanje osoba, vozilo sa specifičnim branikom, njegovo kretanje neprilagođenom brzinom. Potom smo raspisali poternicu za tim vozilom - ispričao je juče Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije.

Kako saznajemo, u spornom automobilu su uhapšeni Marko, njegov sin Nikola i Aleksa, dok je u udžerici zatečen Markov drugi sin Lazar, koji je bio zadužen da čuva dečaka.

Marko Jovišić, otmica, Stara Pazova

Foto: Facebook

- Marko, Nikola i Aleksa su najpre negirali bilo kakvu vezu s otmicom! Međutim, kroz razgovor su sve priznali i odveli su policiju do vikendice u kojoj je bio Petar - navodi izvor blizak istrazi.

Otmica malog Petra ponovo je aktuelizovala priču o Amber alert sistemu, koji je pomogao otetoj deci širom sveta. Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijane Jurić“, upozorio je da je slučaj malog Petra pokazao da je Srbiji potreban Amber alert sistem!

- Zašto je Amber alert sistem važan? Zato što je ovo moglo biti i vaše dete - napisao je Igor Jurić na svom Fejsbuk profilu iznad snimka Petrovog prvog susreta s porodicom posle otmice. Pre toga je objavio: „Dok ne zaboravimo otmicu malog Petra (jer se drugih slučajeva odavno ne sećamo), da vas podsetim, mesec dana pre otmice smo uradili spot da bismo skrenuli pažnju javnosti na to da se otmice dece dešavaju, da moramo biti spremni i da znamo koja je uloga svih građana u potrazi.“

Podsećamo, Petar Mitrović je otet u noći između 26. i 27. oktobra u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi, gde živi sa porodicom. Bio je zatočen 22 sata u napuštenoj vikendici u okolini Belegiša. Marko Jovišić (54) uhapšen je sa dvojicom sinova, Lazarom (19) i maloletnim Nikolom, zbog sumnje da su ga oteli, dok se Aleksa Mrđa (18) tereti da im je pomagao. Otmičari su najverovatnije hteli da izvuku novac od porodice Mitrović, ali nisu stigli da traže otkup jer je policija munjevito reagovala. Dečak je preuzet u nedelju u 23.45. Ispred policije u Staroj Pazovi dočekali su ga porodica, drugovi, građani i ministar policije Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni su juče privedeni u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici na saslušanje.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Alo)

Komentari

  • Milica

    @Sumadinac:Te obične secikese svakodnevno napadaju, pljackaju i ubijaju ljude za sitan novac. Sreća da se sve dobro završilo.

  • Oki

    Firma im platila da odrade, sta mislite koliko ce da zaradi ambert alert pa ko ne bi robijao par gofina za ogromnu sumu, pa ameri pobili narod zaradi nafte, daj jps malo rijalitija,

  • trener

    @VR, ako se tebi tako nesto dogodi u porodici, ali ne daj Boze, ti budi human-a. Bravo za policiju što je ekspresno rešila otmicu. Uvek kažem - Kada god zagusti zovemo policiju - zato ne pljujte po njoj.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima