≫ 

Detalji horora na subotičkoj pijaci: Napadač izbo nesuđenog prijatelja, u bolnici sprečena osveta

- Napadač se u jednom trenutku našao na zemlji i njega su šutirali i udarali štanglama sa svih strana. Ležao je nepomično, razbijene glave - pričaju očevici

  • 0

Na platou ispred tezgi na subotičkom buvljaku u sredu je u sukobu dve romske porodice poginuo Beriša Bedžet (62), a Fehmi B. (55), koji se od zadobijenih povreda oporavlja u bolnici, sumnjiči se da ga je ubo nožem i naneo mu smrtnu povredu.

Prema priči očevidaca, sukob se dogodio oko 12 časova kada je Fehmi B. sa nožem u ruci nasrnuo na Bedžeta, koji je bio za svojom tezgom. Prodavci sa Buvljaka pričaju da je razlog napada navodno žena, koju je porodica Fehmija B. "kupila", ali mlada još nije stigla u novi dom.

Ubistvo u Subotici, hronika, policija Foto: pannonrtv.com

Revoltiran zbog toga, Fehmi B. je ubo nožem nesuđenog prijatelja, a kada su videli šta se dešava, rođaci i drugovi Beriše umešali su se u sukob da mu pomognu.

- Napadač se u jednom trenutku našao na zemlji i njega su šutirali i udarali štanglama sa svih strana. Ležao je nepomično, razbijene glave. Nije retkost da ovde dođe do koškanja zbog posla i tezgi, ali ovo je bilo strašno. Videlo se da je reč o velikom sukobu dveju porodica, a ne o tuči zbog posla. Prava je sreća što nema više povređenih, jer je bar dvadesetak ljudi učestvovalo u sukobu - kažu očevici na subotičkom buvljaku, koji u to vreme vrvi od ljudi.

Teško povređeni Bedžet prevezen je u subotičku Opštu bolnicu, gde je od zadobijene povrede izdahnuo. I njegov napadač je smešten u bolnicu zbog ozbiljnih povreda.

Ubistvo u Subotici, hronika, policija Foto: pannonrtv.com

Sukob dveju porodica, međutim, tu se nije zaustavio. Čim je povređeni prevezen sa Buvljaka, u dvorištu bolnice nastao je novi haos. Došlo je do meteža i tuče, čuli su se čak i pucnji, koje je, kao upozorenje, u vazduh ispalio policajac kako bi smirio situaciju koja je počela da izmiče kontroli. U tom haosu nožem je povređen i sin Fehmija B.

- Fehmijev sin, koji je najpre povređen na Buvljaku, ranjen je u blizini hitnog prijema Opšte bolnice. Dok su mu ukazivali pomoć, neko od članova druge porodice je ušao i napao ga - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

U Policijskoj upravi u Subotici potvrdili su nam da je incident prijavljen oko 12 časova i da rade na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do ove nezapamćene tuče. Na lice mesta izašao je i tužilac Višeg javnog tužilaštva, a uviđaj je trajao do kasnog popodneva.

Policija, hapšenje Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Načelnik policije: "Hici upozorenja"

Nenad Sekulić, načelnik Policijske uprave u Subotici, pojasnio je u saopštenju da je policajac, koji je došao u bolnicu na poziv lekara, videvši novi sukob u kom je jedna osoba izvadila nož i nanela povrede sinu F. B., ispalio dva hica u vazduh i tom prilikom niko nije povređen. Osumnjičeni je odmah odbacio nož, a policijski službenik ga je savladao i time sprečio novo ubistvo.

U bolnicu sa nožem

Kako nezvanično otkrivaju u bolnici, najpre je na prijem Hitne službe dovezen čovek koji je po dolasku već bio mrtav.

- Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je bilo kasno. Zatim su dovedena još dva muškarca. Jedan sa politraumom, drugi je bio lakše povređen, a obojica su imala povrede od udara šipkama - kažu u bolnici i dodaju da se ubrzo pojavio još jedan muškarac koji je nekako uspeo da se provuče kroz hodnik, i to sa nožem u ruci. On je savladan po dolasku policije.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA