≫ 

"Nisam je ubio, nisam ja ubica": Sutra presuda za Subotičanina za kog se sumnja da je spalio suprugu

Karolj je ženu polio benzinom i zapalio u spavaćoj sobi

  • 3

U Višem sudu u Subotici danas je završen dokazni postupak u slučaju protiv Karolja Ludmana (58), koga Više javno tužilaštvo u Subotici tereti za krivično delo teško ubistvo supruge Slavice Ludman (47) tako što ju je polio benzinom i zapalio.

Od početka suđenja, kako piše "Blic", Ludman negira svoje izjave u fazi istrage i njegov iskaz je sada drugačiji. Tvrdi da je sa suprugom "živeo u skladnom braku punih 25 godina, sve dok nije saznao za njenu višegodišnju vanbračnu vezu". On je tvrdio da je želeo da "sve reši mirnim putem, ali ona ni pored obećanja da će prekinutu vezu sa drugim čovekom to nije učinila".

Kobne noći, kako tvrdi optuženi za gnusan zločin, probudio je Slavicu zbog zdravstvenih problema, ali mu je rekla da napusti kuću.

- Otišao sam do kola, uzeo kanistar, ušao u sobu. Kada me je videla sa kantom ustala je, a ja sam bacio na krevet kanistar i upaljač. Sve je ekslodiralo, i zidovi su goreli - kaže Karolj Ludman, dok je ranije pred tužilaštvom rekao da je benzin kupio sa nemerom da zapali suprugu.

Prema rečima svedoka, inspektora za preventivnu zaštitu Odeljenja za vanredne situacije koji je radio uviđaj nakon požara, utvrđeno je da je uzrok požara bila zapaljiva tečna materija, jer se vatra širila enornom brzinom i prema njegovim rečima nije moguća eksplozija ako se na krevet bace kanistar i upaljač.

U optužnici zamenik tužioca Branislav Rankov navodi da je u noći između 24. i 25. maja Ludman nakon verbalnog sukoba otišao do "fiat punta" po benzin kupljen sa namerom da zapali ženu. Benzinom je polio prekrivač nakon čega je Slavica ustala, ali je zbog akutnog opekotinskog šoka pala i preminula u strašnim bolovima.

Slavica, Porodična tragedija na severu Bačka: Muž polio suprugu benzinom, a onda pokušao sebi da oduzme život, motiv ljubomora

Kuća u kojoj je ubijena nesrećna Slavica, Foto: Telegraf

Da je želeo da ubije Slavicu, VJT dokazuje brojnim izveštajima i svedočenjima stručnjaka i ljudi kojima je i Karolj nakon požara rekao da je lično pruzrokovao požar.

- Iako je bio svestan posledica krivičnog dela, hteo je njegovo izvršenje čime je izvršio krivično delo teško ubistvo - navodi u završnoj reči Branislav Rankov.

Na optužnicu Karolj Ludman je reagovao rečima: Nisam je namerno ubio, nisam ja ubica.

Njegov branilac tvrdi da je krivično delo izazvano time što je Ludman bez svoje krivice doveden u stanje afekta, besa i gneva.

- Izrazio je kajanje, a treba uzeti u obzir njegovo zdravstveno stanje i da nikada ranije nije bio osuđivan. Zato treba da bude osuđen za ubistvo na mah i da se brani sa slobode.

Sudija Gordana Kojić najavila je da će presuda biti izrečena sutra 1. novembra.

Video: Kuća strave na Dedinju: U ovoj garaži je bilo zakopano telo majke

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA