• 13

Razblaživala metadon pacijentima, pa ga prodavala narkomanima: Mimici iz Bora godinu i po zatvora

Mimica je sa tužilaštvom postigla sporazum o priznanju krivice

  • 13

Mimica P. (54), bivša medicinska sestra Doma zdravlja u Boru osuđena je na godinu i po dana zatvora zbog primanja mita, jer je prodavala metadon heroinskim zavisnicima.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu kaznu joj je izreklo na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Mimica postigla sa tužilaštvom.

Takođe, izrečene su joj i dve mere bezbednosti, i to oduzimanja medikamenata koji su kod nje pronađeni, ali i zabrana bavljenja profesijom zdravstvenog radnika.

Mimica je uhapšena 10. decembra prošle godine na svom radnom mestu nakon što je uhvaćena na delu.

Ona je kao medicinska sestra na odeljenju psihijatrije, izmeđuostalog bila zadužena da izdaje metadon heroinskim zavisnicima, koji su bili u procesu lečenja. Međutim, ona je iskoristila činjenicu da je ovaj lek u tečnom stanju pa ga je razblaživala pre nego što bi ga dala pacijentima. Na taj način bi određenu količinu metadona zadržala, a zatim je prodavala narkomanima, iako je bila svesna da na taj način ugrožavava lečenje onima koji su dobijali razblaženi medikament - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Klupko je počelo da se odmotava kada je policija kod jednog heroinskog zavisnika pronašla metadon.

Hapčenje lisice žena,

Foto: Profimedia, Alamy

- Kad je shvatio da nema kud, otkucao je medicinsku sestru i policija je krenula na akciju. On je pristao da im pomogne, dobio je šest hiljada dinara u obeleženim novčanicama koje je predao Mimici u zamenu za dve boce metadona, pa je ona uhvaćena na delu - navode naši izvori.

Mimica je bila u pritvoru od 11. decembra prošle do 4. februara ove godine. Svesna da protiv nje ima mnogo dokaza, odlučila je da prizna izvršenje dela koje joj se stavlja na teret.

- Ona se izjasnila da je svesno i dobrovoljno zaključila sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom. Takođe, odrekla se i prava na žalbu - navodi se u pravosnažnoj presudi niškog suda.

Na osnovu izrečene mere bezbednosti, od medicinske sestre je oduzeta čitava apoteka. Osim nekoliko boca metadona, policija je od nje uzela i različite lekove za psihijatrijske bolesnike koje zavisnici od narkotika takođe mogu da zloupotrebljavaju.

Drugom merom bezbednosti Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim pozivom u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

Mimica je izbegla težu kaznu jer je tužilaštvo teretilo samo za primanje mita a ne i za nedozvoljenu trgovinu narkoticima.

Video: Obalska straža skače na podmornicu u pokretu punu kokaina u neverovatnom snimku

(D. K.)

Komentari

  • Ccc

    Koje crno lecenje...metadom 100 puta gori od heroina sa heroina se skines 10dana sa metadona ne mozes ni za 30 dana...1kg kosta 1000$ napravis 10kg ...i imaju za 10god za 1000$ ...a metadon mesecno kosta sigurno par hiljada eura...za sirotinju decu nema para za narkomane ima...sramota...u zatvor i ciscenje 7 dana terapija i onda na nulu

  • Boža zemunac

    E, jadnog li sudstva.

  • Kalimera

    Eeeee,Mimice JADNICE. A ni sudstvo nam nije manje jadno

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima