• 3

"Bili smo obučeni u crveno, a sada smo u crnini": Tuga u školi u Rakovici nakon smrti učenice (15)

Učenica prvog razreda iznenada preminula

  • 3

Srbiju je juče potresla informacija o tragičnoj smrti učenice prvog razreda Gimnazije "Patrijarh Pavle" u Rakovici. Direktor te ustanove Jasmin Nikolovski danas je za Telegraf.rs istakao da nema pojedinosti u izveštaju lekara koji bi sada objasnili šta se desilo.

Naime, 15-godišnjakinji je pozlilo i onesvestila se na odmoru između prvog i drugog časa u popodnevnoj smeni. Hitna pomoć ju je odvezla u Urgentni centar, a nastavno osoblje oko 17 časova dobilo je informacije o preranoj smrti devojčice.

Kako nam je direktor Nikolovski otkrio, u školi je bilo poznato da je učenica imala srčane probleme, ali ih tragedija dočekala potpuno nespremne. Devojčica je bila, kako kaže, razvijeno dete, bez tegoba; funkcionisala je normalno.

Kaže da su drugi učenici veoma potreseni, koliko odeljenje sa kojim je bila na ekskurziji, toliko i ostali učenici iz smene - prvaci i trećaci.

- Veoma je dramatična situacija, ta deca su neutešna, veoma ih je pogodio gubitak drugarice. Moje kolege profesori i celo nastavno veće, obišli smo tu decu pokušavajući da sa njima razgovaramo i da ih malo utešimo. Međutim, nemoguće je izmeniti i uticati na stvari koje su prirodne.

Za kraj se osvrnuo na tugu koja je za tili čas smenila veselje.

- Svi smo bili obučeni u crveno, a sada su svi obukli crninu - rekao je direktor.

Video: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(S. Č.)

Komentari

  • Vesna

    Saucesce porodici! Tuga, utehe nema....daj im Boze snage da izdrze bol, ako je to uopste moguce !!! 😥😥😥

  • Dasa

    Saosecanje! Saucesce porodici prerano preminule devojcice...!

  • plavi safir

    Tuga 😢

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima