• 2

3. decembra počinje suđenje medicinskoj sestri iz Zvečanske koja je bacala dete kao džak

Đurđija se tereti za zanemarivanje poverene dece

  • 2

Početak suđenja Đurđiji Alimpijević, bivšoj negovateljici u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj koja se tereti za zanemarivanje poverene joj dece, zakazan je za početak decembra.

Portparol Prvog osnovnog suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je glavni pretres zakazan za 3. decembar.

Protiv Alimpijevićeve je krajem prošlog meseca Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu, kojom je tereti za krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete, navodi tužilaštvo.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, stoji u optužnom predlogu tužilaštva.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

Video: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ja

    TREBA je osuditi da zapamti za ceo život kako se bacaju deca sram je bilo

  • Dasa

    Vec smo zaboravili na ovaj slucaj a sudjenje nije ni pocelo...! Samo polako...!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima