• 6

"Milica" uzimala za isti stan pare od 9 osoba: Prevarantkinja iz Bačke Palanke opljačkala građane

Građani su shvatili da su prevareni kada su se skupili pred vratima istog stana

  • 6

Krivična prijava podneta je protiv J. T. (34) iz okoline Bačke Palanke, zbog sumnje da je prethodne dve godine prevarila devetoro građana, tako što je od njih uzimala novac na ime depozita za iznajmljivanje istog stana. Visina kapare kretala se od nekoliko stotina do 1.200 evra, u zavisnosti od perioda iznajmljivanja.

Prevareni građani javljali su se na njen oglas za iznajmljivanje stana, jedan stan je iznajmljivalo istovremeno više ljudi.

- Bilo je slučajeva da se i ona sama javljala na oglase ljudi koji su tražili stan u najam - priča naš izvor iz istrage. - Klupko je počelo da se odmotava kada su podstanari počeli da se susreću pred vratima stana...Devojka je  iznajmila taj stan polovinom septembra i unapred platila kiriju 440 evra, a onda su se pojavili mladić i devojka, tvrdeći da su oni tu nekretninu uzeli u zakup.

Ovoj zavrzlami, međutim, tu nije bio kraj, jer se pojavila i žena - treći zakupac, koja je takođe tvrdila da je J. T. dala 1.200 evra na ime kirije. Ubrzo se otkrilo da postoji i četvrti zakupac, muškarac koji je dao 100 evra kapare.

Na identičan način, pre dve godine prevarene su četiri osobe, koje su osumnjičenoj unapred dali traženi novac. U jednom slučaju su dve devojke najpre na ruke isplatile 160 evra, a zatim na žiro račun uplatile još 8.970 dinara. Nisu mogle da se usele, a novac im nije vraćen.

Mladić iz okoline Novog Sada je 2017. policiji prijavio da ga je u vezi sa iznajmljivanjem stana prevarila ženska osoba koja se predstavila kao Milica. On je video stan i dao kaparu, ali posle sedam dana "Milica" se nije javljala na telefon, a vrata stana niko nije otvarao. Jedan Novosađanin je prijavio da je prevaren za 450 evra koliko je dao za tromesečni najam. Policiji se te godine javila i Novosađanka koja je iznajmila stan za 150 evra, a za koji se kasnije ispostavilo da ne pripada "stanodavki" i da je već izdat drugima. Istraga treba da pokaže da li ima još oštećenih.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Komentari

  • Kaća

    Objavite ovo na vasoj facebook stranici! Tako cete pomoci ljudima da se prepoznaju i skupe radi zajednicke tuzbe!

  • Milica

    Nazalost je ovo sve istina. Moja drugarica je bila zrtva ove zene. Ona se stalno brani nekim suludim izgovorima, pokusava da se izvuce ali dzaba, potpisala ugovor svojim imenom i prezimenom, stavila svoj potpis, dala licnu kartu... Verovatno joj nisu sve daske na broju.

  • Marko

    Poznajem ovaj slucaj. Na saslusanju je bilo preko 50 prevarenih ljudi... Nije radila samo po NS...obilazila je i druge gradove...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima