≫ 

Preokret: Zrenjaninac Aleksandar, kojeg su bili oteli pirati, vraća se kući!

Među članovima posade bili su i državljani Južne Afrike, Filipina i Кameruna

  • 1
Somalijski pirati, Aleksandar Saša Terek Foto: Privatna arhiva, AP/Tanjug

Aleksandar Terek iz Zrenjanina, jedan od državljanina Srbije koji je bio na brodu prilikom napada pirata u Gvinejskom zalivu, vraća se kući, saznaje RTS.

Кako saznaje Radio-televizija Srbije od porodice mornara, Aleksandar Terek iz Zrenjanina je bio na brodu prilikom napada pirata, ali se sa grupom pomoraca izvukao.

Aleksandar Tereki je trenutno na bezbednom i na putu ka Srbiji, saznaje RTS.

Pirati u Gvinejskom zalivu oteli su sedam osoba, a osam se sakrilo. Ministarstvo spoljnih poslova je ranije danas saopštilo da je u grupi od sedam otetih mornara i državljanin Srbije. Među članovima posade bili su i državljani Južne Afrike, Filipina i Кameruna. Za sada nisu poznati nikakvi dodatni detalji o otmičarima i njihovim motivima.

Tata nije otet

Zrenjaninac Aleksandar Terek nije bio među otetim članovima posade, rekao je za "Novosti" njegov trinaestogodišnji sin David.

- Tata je uspeo da pobegne sa još dva kuvara i nekoliko članova posade. On nije otet i uspeo je u sukobu sa piratima da se spasi - rekao je dečak.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

 

(Telegraf.rs/RTS/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA