≫ 

Plaćeni ubica Čaba Der prošetao centrom Budimpešte: Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu

Trg u Budimpešti bilo, koji je inače prometan i put turista, u subotu je bio zatvoren

  • 7
Caba Der, kriminalac Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: politie.nl/Shutterstock

Pripadnici mađarskog antiterorističkog centra češljali su zajedno sa Čabom Derom u subotu ujutru područje oko Budimskog dvorca, a neko vreme bio je zatvoren i Trg Adama Klarka u mađarskoj prestonici kako bi se pronašao pištolj za koji Der tvrdi da ga je tu sakrio, a koji je koristio za ubistvo mađarskog preduzetnika Lasla V. prošle godine.

Čaba Der doveden je iz zatvora u Budimpešti na lice mesta, kako bi pokazao gde je sakrio pištolj i prigušivač, nekoliko dana nakon što je istražiteljima otkrio lokaciju.

Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu. Čaba Der uhapšen je letos u Pragu i kasnije je izručen Mađarskoj. On se sumnjiči za tri ubistva: ubistvo Lasla V. u septembru prošle godine u Budimpešti, ubistvo hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu prošlog jula, a holandske vlasti su ovaj slučaj prepustile kolegama iz Mađarske. Der se tereti i za ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu u januaru ove godine.

Čaba Der Printskrin: Idnes.tv

Pred mađarskim sudom priznao je ubistvo Lasla V., a o ubistvu u Holandiji nije ništa govorio.

Podsećanja radi, Čaba Der se sa Laslom našao u blizini potoka kod tržnog centra kako bi mu prodao 11 kilograma kokaina. Umesto kokaina, doneo je zaslađivač. Kada je Laslo ušao u automobil da proveri robu, Der mu je pucao u glavu i njegovo telo bacio u potok.

Područje u Budimpešti bilo, koje je inače prometno i posećuju ga turisti, zbog potrage u subotu bilo je neko vreme zatvoreno. Međutim, oružje nije pronađeno.

Kasnije je Der tvrdio da se pištolj nalazi u utvrđenju Citadela, pa su pripadnici antiterorističke jedinice krenuli ka tamo sa njim. Ni tamo nije ništa pronađeno i potraga je završena.

Derov advokat Danijel Tran rekao je mađarskim medijima da "ako se uzme u obzir protok vremena, nije isključeno da je neko drugi već pronašao, kao i da je kiša mogla da spere zemlju sa njega i otkrije gde je bio zakopan".

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    25. novembar 2019 | 07:51

    Nema tu šta dalje da se otkriva i dokazuje. To je samo gubljenje vremena jer sve se zna. Svaka policija i državna služba bezbednosti već sve zna. Dakle, ovakve policija treba da likvidira prilikom hapšenja.

  • Iva

    25. novembar 2019 | 08:07

    Bice ziv dok bude u zatvoru..

  • Ha

    25. novembar 2019 | 08:55

    Covek koji umesto droge donese zasladjivac je prevarant a ne kriminalac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA