≫ 

Provalili u 9 manastira i ukrali milion dinara: Kragujevačka policija je kod njih našla dva dokaza

Izgleda da ni najveće svetinje nisu osigurane od lopova

  • 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su iz devet manastira ukrali oko milion dinara.

Uhapšeni su B. Ž. (59) iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio seriju krivičnih dela teška krađa, kao i Z. Ć. (57) iz Užica, M. M. (35) iz okoline Kragujevca, B. T. (54) iz Stare Pazove i G. T. (42) iz Kruševca, osumnjičene za isto krivično delo u saizvršilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da su oni u prethodnom periodu na teritoriji Kragujevca, Užica, Pirota i Šapca, provalili u devet manastira, iz kojih su ukrali oko 1.000.000 dinara.

Osumnjičeni B. Ž. i Z. Ć. uhapšeni su u Užicu neposredno nakon što su, kako se sumnja, provalili u jedan od manastira.

Policija je kod njih dvojice pronašla ukradeni novac u raznim valutama, a u vozilu "pasat" u kom su bili osumnjičeni i alat koji su, kako se sumnja, koristili prilikom provala.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA