• 3

Opština Lajkovac oštećena za više od 10 miliona dinara zbog korupcije: Uhapšene 4 osobe

Uhapšeni su D. V. (47), iz firme "Cevas ko" doo iz Lazarevca, M. P. (37), bivše odgovorno lice JP "Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac", P. M. (44), član komisije za javnu nabavku i G. B. (44), predstavnik ponuđača firme "Dragan Marković" iz Lajkovca

  • 3

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela u postupcima javnih nabavki, čime je opština Lajkovac oštećena za više od 10 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D. V. (47), odgovorno lice firme "Cevas ko" doo iz Lazarevca, koji se tereti da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i krivično delo falsifikovanje službene isprave, M. P. (37), bivše odgovorno lice javnog preduzeća "Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac", koja se sumnjiči da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja, kaže se u saopštenju.

P. M. (44), član komisije za javnu nabavku i G. B. (44), predstavnik ponuđača firme "Dragan Marković" iz Lajkovca, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, naveo je MUP.

Hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ponude sa falsifikovanim sadržajem

Sumnja se da je D. V, 2015. godine, prilikom konkursa za četiri javne nabavke vredne 8.087.540 dinara, investitoru "Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac" dostavio ponude sa falsifikovanim sadržajem, na osnovu kojih je izabran kao najpovoljniji ponuđač.

Osumnjičeni M. P. i P. M. terete se da su maja 2016. godine u postupku javne nabavke neosnovano doneli odluku o dodeli ugovora za izvođenje pripremnih radnji na izgradnji fudbalskog terena u opštini Lajkovac firmi "Cevas ko".

Sumnja se da su M. P. i P. M, uvažili zahtev za zaštitu prava koju je podnela firma "Cevas ko", iako ta ponuda nije ispunjavala tražene uslove u pogledu tehničkih kapaciteta, čime su opštinu Lajkovac oštetili za 7.296.449 dinara.

Obaveštavala o drugim ponudama

Takođe M. P. se tereti da je 2018. godine, u postupku javne nabavke izgradnje trotoara u Lajkovcu, neovlašćeno obaveštavala osumnjičenog G. B. o drugim ponudama, na osnovu čega je prilagođavanjem konkursne dokumentacije omogućeno da firma "Dragan Marković" iz Lajkovca dobije posao.

Sumnja se da je opština Lajkovac, na ovaj način oštećena za 2.859.780 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, akciju su izveli u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Pravda

    Posto ih poznajem sve, mogu samo da kazem da G. B nije nista kriv namestili su mu.

  • Maki

    U svaku opstinu krade ko koliko moze to je postalo normalno .

  • ZA

    Koji li su kriterijumi da bi neko bio uhapšen zbog korupcije,to je toliko rasprostranjeno da ljudima to nije jasno.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima