• 15

Zelenašice iz Aleksinca otkupile dug starca pa mu pretile bombama, ubistvom i kidnapovanjem

Kada više nije imao kud, čovek je pozvao policiju

  • 15

Niška policija uhapsila je Aleksinčanke S. S. (42) i M. V. (34), kao i njihovog saučesnika A. K. (27) zbog sumnje da su od sredine oktobra ove godine iznuđivali novac od deviznog penzionera S. K. (68) po osnovu zelenaškog duga koji su otkupili.

Ova kriminalna družina uhapšena je juče ispred kuće žrtve gde su došli da bi od njega uzeli novac. Da su imali ozbiljne namere da mu naškode pokazuje i to što je A. K. na dogovorenu primopredaju novca poneo bombu a pretresom njegove kuće pronađen je i kratež.

Kako saznajemo, starac koji živi u jednom selu u okolini Aleksinca pozajmio je prošle godine četiri hiljade evra od vlasnika jedne radnje u ovom gradu.

- Pare su mu trebale da bi obavio neke građevinske radove, pa se odlučio na pozajmicu. Novac je uzeo bez priznanice ali i bez dogovorenog roka o vraćanju duga. Kako je vreme prolazilo, a novac nije vraćen, zajmodavac je S. K. saopštio da očekuje da mu plaća kamatu i to po stopi od 15 odsto mesečno. On je na to pristao i platio sedam rata, odnosno 4.200 evra - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Iako je vrednost kamate nadmašila glavnicu, zajmodavac je nastavio da pritiska dužnika da mu vrati četiri hiljade evra.

- Sredinom oktobra ove godine kazao je penzioneru da je dug prešao u tuđe ruke i da vidi šta će jer je njemu dosadilo da čeka. Ubrzo nakon toga u njegovu kuću je počela da dolazi M. V. sa A. K. i da traži pare. Najpre su potraživali četiri, pa sedam, a na kraju čak četrnaest hiljada evra. On ih je molio za strpljenje, nakon čega su počeli da mu prete. Govorili su mu da će mu baciti bombu, zapaliti kuću, kidnapovati članove porodice. Čak su mu pokazivali oružje kojim su mu pretili da će ga ubiti ukoliko im ne isplati traženu sumu - navode naši izvori.

Policija

Policijska stanica u Nišu, Foto: Telegraf

Prestravljeni čovek, shvativši da se ne može izvući iz kandži zelenaša, odlučio je da zatraži pomoć policije.

- Nakon dogovora sa policijom starac je pozvao iznuđivače da u ponedeljak dođu kod njega kako bi im predao deo tražene sume. Rekao im je da nema sve jer treba da primi penziju, te da radi na uzimanju nekog kredita kako bi ih namirio. U dogovoreno vreme stigli su sve troje osumnjičenih, žene su ostale kraj kola a A. K. mu je prišao. Deda mu je predao kovertu u kojoj su bile obeležene novčanice, čim je uzeo zaskočila ga je policija - kažu naši sagovornici.

A. K. se nije odupirao hapšenju, odmah je priznao da u džepu ima "kašikaru".

- Kada su ga policajci pitali šta ima kod sebe, rekao je da mu je u jakni bomba. Tokom pretresa njegove kuće pronađena je i skraćena lovačka puška, poznatija kao "kratež", kao i manja količina kokaina, pa će osim za iznudu odgovarati i za nedozvoljeno držanje oružja i narkotika - navodi izvor iz istrage.

Sve troje iznudjivača je uhapšeno i sa krivičnom prijavom će biti privedeno Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Policija nastavlja da radi na ovom slučaju kako bi se utvrdilo da li su imali saučesnike.

Za A. K. je bila raspisana poternica jer se nije odazivao pozivu za izdržavanje zatvorske kazne. On je pravosnažno osuđen na zatvor u trajanju od sedam meseci zbog nasilničkog ponašanja, pa će biti sproveden u leskovački zatvor.

Video: Srpkinju kidnapovali policajci zbog duga od 50.000 evra

(D. K.)

Komentari

  • Hej

    Obe ove su dobro poznate u Al i rade u državnim službama.

  • M

    Steta sto nije poznavao momke iz pazara da predaju novac A.K. ove bandite ce posteno pravosudje osloboditi pre sledece penzije, cuj nije se odazvao na izdrzavanje kazne i zivi kao svaki normalan gradjanin do sledece kriminalne aktivnosti ?

  • Deda Gaga

    Svu tu bagru i neradnike na dozivotnu robiju sa fizickim radom da sami sebe izdrzavaju u zatvoru! Kuda ide ovaj svet???

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima