≫ 

Zapisničarka tužioca iz Šapca odavala službene tajne: Ugrožena bezbednost službenika MUP i BIA

Informacije su bile o osumnjičenim licima koji su bili pod istragom sa posebnim stepenom tajnosti - strogo poverljivo,

  • 0
Novinar, novine, kucaca masina, pisaca, pisanje, kucanje, novinarstvo, reporter, Typewriter, vintage, pisac, stara Foto: Pixabay

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka P. jer je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

Njoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

Video: Snimak kontakta srpskog obaveštajca sa ruskim špijunom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA