• 0

Zapisničarka tužioca iz Šapca odavala službene tajne: Ugrožena bezbednost službenika MUP i BIA

Informacije su bile o osumnjičenim licima koji su bili pod istragom sa posebnim stepenom tajnosti - strogo poverljivo,

  • 0

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka P. jer je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

Njoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

Video: Snimak kontakta srpskog obaveštajca sa ruskim špijunom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima