≫ 

Vozač kamiona smrti pušten da se brani sa slobode: Pred tužiocem ćutao, od nesreće ne spava, ne jede

Kako saznajemo, G.B. nije bio sposoban da iznese odbranu na današnjem saslušanju pred tužilaštvom

  • 20
Klinički centar NIS Foto: KC Niš, Telegraf

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odbio je danas predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se Kraljevčaninu G.B. (46) osumnjičenom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odredi pritvor. On je u petak na autoputu Beograd – Niš prešavši u zaustavnu traku udario u kombi u kojem su se nalazili radnici iz Kragujevca usmrtio troje, a povredio osmoro ljudi od kojih četvoro teško.

- Predlog tužilaštva je bio da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja a nalazili su se u kombiju. Međutim, sud je smatrao da nije dovoljno da se paušalno u predlogu za pritvor navede da svedoci imaju neposredna saznanja o predmetnom događaju, jer će se to tek utvrditi kada budu saslušani tokom postupka. Za određivanje pritvora nije dovoljna apstraktna mogućnost uticaja na svedoke, već je neophodno navesti konkretne okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od uticaja na njih - saopštio je Osnovni sud u Nišu.

Udes autoput Beograd Nis kombi kamion kod sela Gornja Trnava, Draževac Foto: Telegraf

Kako saznajemo, G.B. nije bio sposoban da iznese odbranu na današnjem saslušanju pred tužilaštvom.

- On je u strašno teškom stanju, od nesreće ne spava, niti jede. Nije bio sposoban da uopšte govori o nesreći - kažu naši izvori.

Kraljevčanin je vozio šleper sa duplom prikolicom, vlasništvo tamošnje firme "Dalmas" koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala koji je, iz još neutvrđenih razloga skrenuo u zaustavnu traku i udario u kombi kragujevačkih tablica koji se stajao zbog kvara.

Klinički centar NIS Foto: KC Niš

Na licu mesta povredama su podlegli Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović i Žikica Veličković (19). Povređen je vozač kombija D.R. (34), i putnici G.N. (41), I.V. (45), M.M. (29), njegov otac B.M. (53), S.V. (20) i B.S. (32) i M.S. (35).

Prema svedočenju preživelih ljudi, koji tvrde da su radnici beogradske firme "Telefon kabl" , vozač šlepera se kretao velikom brzinom, što je jedan od mogućih razloga zbog čega je šleper skrenuo u zaustavnu traku i smrskao kombi.

Udes autoput Beograd Nis kombi kamion kod sela Gornja Trnava, Draževac Foto: Telegraf

U prilog ove njihove tvrdnje govori to što je šleper uspeo da se zaustavi tek stotinak metara od mesta udesa.

Od četvoro najteže povređenih ljudi, dvojica su i dalje u vrlo teškom stanju.

- Jedan od pacijenata ima tešku povredu glave, drugi je zadobio politraumatske povrede i oni su i dalje na odeljenju za intenzivnu negu, priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju. Drugoj dvojici, takođe teško povređenih, stanje se blago poboljšalo - saopšteno je iz Kliničkog centra.

Video: Četiri osobe poginule, a šest je teško povređeno u udesu na auto-putu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😡😡😡

    1. decembar 2019 | 14:22

    Ja verujem da je ovom coveku najteze,da bi se on vrlo rado kada bi mogo,da on bude mrtav a svi ostali zivi,siguran sam da nije to svesno i namerno uradio. Nedaj boze nikome,svi vozimo i svakom moze da se desi.

  • mima

    1. decembar 2019 | 14:39

    nesreca je bila strasna, neznas kome je strasnija umrlima ili jadnom vozacu,

  • plavi safir

    1. decembar 2019 | 16:22

    Moj muž je bio vozač kamiona. Njegov najveći strah je bio da ne ubije nekog, neku familiju ili bilo koga. Za sebe ga nije bilo strah. Vozač ne mora da bude bahat, čak ima više pametnih i dobrih ali postoji opasnost trenutnog sna, gde vozač zaspe na par sekundi. Tako se dešavaju takve nesreće, na žalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA