• 9

Negovateljica iz Zvečanske nije htela da iznese odbranu na sudu: Smatra da je snimak nezakonit dokaz

Optužena je snimljena mobilnim telefonom kako grubo i neprimereno postupa sa decom, snimak je objavljen na internetu, izazvao je lavinu komentara

  • 9

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu je počelo suđenje Đurđiji Alimpijević, bivšoj negovateljici iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj zbog optužbi za zanemarivanje poverene joj dece.

Ona međutim nije htela da iznosi svoju odbranu pred sudom, a to neće učiniti dok sud ne odluči o predlogu odbrane da se iz predmeta kao nezakonit dokaz izdvoji snimak njenog ponašanja koji je objavljen na internetu, nakon čega je usledila oštra reakcija javnosti i tužilaštva. Na sledećem suđenju koje je zakazano za 26. decembar treba da svedoči žena koja je taj snimak napravila.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo „zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica”, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvecanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz, prenosi Tanjug.

Ovo je sporni video snimak:

(Telegrafrs/ Tanjug)

Komentari

  • Cccc...

    Ccccc....

  • JA

    Njoj treba jedna ovakva , ili jedan ovakav da je "njeguje"!

  • Ja!

    Ovog sto prica na videu treba tuziti! Pa sta je bre ovo nismo nenormalni. Ne vidim nista sto je devojka/zena uradila sto nije normalno. Slikala dete pa sta?? Zasto ga ne bi slikala?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima