Negovateljica iz Zvečanske nije htela da iznese odbranu na sudu: Smatra da je snimak nezakonit dokaz

Optužena je snimljena mobilnim telefonom kako grubo i neprimereno postupa sa decom, snimak je objavljen na internetu, izazvao je lavinu komentara

  • 9
Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu je počelo suđenje Đurđiji Alimpijević, bivšoj negovateljici iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj zbog optužbi za zanemarivanje poverene joj dece.

Ona međutim nije htela da iznosi svoju odbranu pred sudom, a to neće učiniti dok sud ne odluči o predlogu odbrane da se iz predmeta kao nezakonit dokaz izdvoji snimak njenog ponašanja koji je objavljen na internetu, nakon čega je usledila oštra reakcija javnosti i tužilaštva. Na sledećem suđenju koje je zakazano za 26. decembar treba da svedoči žena koja je taj snimak napravila.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo „zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica”, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvecanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz, prenosi Tanjug.

Ovo je sporni video snimak:

(Telegrafrs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    3. decembar 2019 | 16:20

    Sram te bilo Djurdjija...ti nisi ni za Zooloski vrt!!! Ti si izgleda negovateljica same sebe!

  • Ledeni

    3. decembar 2019 | 16:17

    Pokazao bih joj ja sta je nezakonito!!!

  • ()()()()()()

    3. decembar 2019 | 16:11

    More , u zatvor glupacu . Sta kaze , zabranjeno snimanje , a Ona ne ispusta mobiln I slika decu . A sta kao snimak nije verodostojan , gde cima dete za rukicu I baca ga u krevetac ! Djubre jedno , dobices ti vec svoje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA