≫ 

Ljubomir (85) devojčici (8) skinuo gaćice... Dobio je 8 godina zatvora uprkos svim žalbama

On je pravosnažno osuđen jer je 23. jula 2016. godine

  • 17

Ljubomir D. (85) iz sela Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana, robijaće osam godina zatvora zbog obljube deteta jer je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu donetu u januaru kojom mu je izrečena ova kazna, a na koju se žalio.

On je pravosnažno osuđen jer je 23. jula 2016. godine u svojoj porodičnoj kući napastvovao tada osmogodišnju komšinicu A. T.

Ljubomir je devojčici gurnuo prst u polni organ, što je dokazano sudsko medicinskim veštačenjem koje je bilo ključno, jer je starac sve vreme negirao delo za koje se teretio.

Gadžin han Kuća u kojoj je napastvovana devojčica, Foto: Telegraf

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, koji je bio zatvoren za javnost, devojčica je često dolazila kod Ljubomira koji je njoj i njenoj braći plaćao da za njega obavljaju sitne poslove.

- Maloletnica je sa braćom, od kojih je jedan tada imao pet, a drugi četrnaest godina, došla kod starca sa kojim su pili pivo. Kada im je nestalo pića, Ljubomir je dečake poslao da kupe još, a devojčica je ostala da mu pravi društvo. Čim su joj braća izašla iz kuće, kako je posvedočila devojčica, starac ju je bacio na krevet, jednom rukom je držao obe njene, skinuo joj šorc i gaćice i srednjim prstom penetrirao u njen polni organ. Ko zna šta bi se još desilo da se stariji dečak nije vratio i spasio uplakanu sestricu od bludnog starca - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Seksualnog predatora policiji je prijavila majka devojčice, jer je odmah primetila njen čudni hod.

- Kako su deca kasnila kući, majka im je krenula u susret. Primetila je da osmogodišnjakinja hoda sitnim koracima, a majci je rekla da je boli "dole". Ispričala je šta joj je starac uradio, a užasnuta majka je videla da je detetu okrvavljen donji veš, te da joj se krv sliva niz butinu. Ljubomira je prijavila policiji, a ćerkicu je odvela kod lekara koji je potvrdio da je dete seksualno zlostavljano - navode naši izvori.

Ključan dokaz bio je nalaz Zavoda za sudsku medicinu u kojem je navedeno da je dete na genitalijama imalo svežu povredu, manji rascep i krvni podliv na sluzokoži, što potpuno odgovara posledicama opisanog seksualnog napada. Baš ovaj dokaz istakao je Apelacioni sud među razlozima za odbacivanje Ljubomirove žalbe, kao i činjenicu da devojčica po nalazu psihologa, nije sklona manipulaciji niti je podložna patološkoj sugestiji.

Apelacioni sud je naveo da nema osnova ni za umanjenje izrečene kazne, što je takođe traženo Ljubomirovom žalbom.

Majka koja je prijavila manijaka Foto: Telegraf

- Iako na strani optuženog ima olakšavajućih okolnosti, kao što su njegove imovinske prilike, starost, te ranija neosuđivanost, postoji niz otežavajućih faktora koji su uticali na visinu izrečene kazne. On je izvršio čin izjednačen sa obljubom sa detetom koje je u vreme izvršenja dela imalo osam godina, što je njemu bilo poznato. Takođe, ispoljio je potpuni nedostatak kajanja tokom suđenja - naveo je Apelacioni sud.

Devojčica je upućena na parnicu radi ostvarivanja odštetnog zahteva prema Ljubomiru. Starac se žalio na rešenje o upućivanju u zatvor ali je sud dva puta odbio njegovu žalbu.

Međutim, on je ponovo zatražio odlaganje izdržavanja kazne ističući da se leči od senilne demencije, te da zbog bolesti nije u stanju da robija.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. decembar 2019 | 21:41

    Pati od senilne demencije, pa kako nije zaboravio da pise zalbe vise puta,vuk dlaku menja a cud nikada tako kaze narodna poslovica

  • Zeljko PSG ex JSO

    9. decembar 2019 | 21:54

    Ima li to dete oca,dedu,čiču?Visio bi ti meni danima i nema toga ko bi te odbranio!

  • J...

    9. decembar 2019 | 23:21

    Ovakve treba streljati za primer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA