≫ 

Stanari Dorćola živeli kraj leša: Jovan je umro pre 5 godina, a niko od rođaka i suseda to nije znao

Jovanove kosti pronađene su u stanu sasvim slučajno

  • 15

Starac Jovan Božinović (90) umro je pre pet godina sam u svom stanu u centru Beograda, a niko od komšija i rođaka nije znao za to. Niko ga nije posećivao, niti se ko raspitivao za njega.

Jovanove kosti pronađene su u stanu sasvim slučajno kad su majstori provalili vrata kako bi proverili cevi od instalacija u zgradi.

Tužan i strašan prizor otkriven je u zgradi u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu. Stanari su angažovali majstore da provere instalacije, koji su išli od stana do stana i tako došli do Jovanovih vrata.

Mrtvo telo, autopsija, obdukcija. leš

Leš je pronađen sasvim slučajno Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

- Pokucali su, ali se niko nije odazivao. Stanari su im rekli da slobodno provale vrata jer vlasnika stana godinama niko nije video i bili su ubeđeni da je stan prazan i napušten. Međutim, kad su obili vrata, usledio je šok! Stan je bio pun smeća, prašine i paučine, a u jednoj prostoriji ljudski skelet - kaže izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Odmah je obaveštena policija, koja je ostatke tela prenela u Institut za sudsku medicinu, kako bi se, bar približno, odredilo vreme smrti.

- Čudno je, najpre, što se u zgradi uopšte nije osetio miris raspada leša. Još čudnije je to što toliko godina niko nije znao da je Jovan mrtav u svom stanu. Ljudi su skoro pet godina živeli pored mrtvog komšije i niko nije našao za shodno da proveri šta je s njim. Zaista tužno - navodi izvor.

Jovanov komšija potvrdio je da se u zgradi uopšte nije osećao smrad truleži tela, koji je, inače, veoma snažan i oseća se na velikoj udaljenosti.

Niko od stanara ga nije video godinama. Ja sam ga poslednji put sreo, koliko se sećam, pre skoro pet godina. Vraćao se sa Bajlonijeve pijace, gde je prodavao polovne stvari koje pronađe u kontejnerima - kaže komšija.

Prema njegovim rečima, Jovan je živeo u tom stanu sa suprugom Mirom, a njih dvoje nisu imali dece.

Policija, interventna policija, Uvidjaj, Forenzicari, Forenzika, Ubistvo, Crna hronika, Policiska traka 54

Pet godina niko nije znao da je umro Foto: Telegraf

- Oni su bili u nekom sukobu sa familijom i nisu kontaktirali s njima. Bili su fini i pristojni ljudi, ali nakon što je Mira umrla, Jovan se skroz promenio. Povukao se u sebe, nikom se nije javljao i počeo je da dovlači neki otpad i smeće u svoj stan. Čudno se ponašao, postao je potpuno drugi čovek - rekao je komšija.

I drugi Jovanov komšija je u šoku zbog stravičnog otkrića u stanu Božinovića na poslednjem spratu.

- Stvarno mi ni u jednom trenutku nije palo na pamet da je on mrtav. Bio sam ubeđen da je stan napušten, da se Jovan negde odselio i tamo umro. Apsolutno se nikakav smrad truleži nije osetio ni ispred njegovih vrata, a kamoli u drugim delovima zgrade, što je veoma čudno. Mnogo mi je žao deda Jove zato što ga je takva sudbina zadesila - kaže ovaj komšija. N. Š.

Poštansko sanduče prepuno računa

Poštansko sanduče preminulog starca prepuno je računa za struju, telefon i komunalije. Struja mu je u međuvremenu verovatno isključena zbog neplaćenih računa, ali je ostalo misterija šta se desilo sa nagomilanim dugovima za ostale troškove, poput poreza i komunalija. Stanarima zgrade je veoma čudno što se izvršitelji za sve ove godine nisu pojavili na Jovanovim vratima, pa pretpostavljaju da je neko možda povremeno plaćao račune, ne raspitujući se za Jovana.

Starčevi rođaci, koji s njim nisu komunicirali godinama pre njegove smrti, po svemu sudeći će se dobro raspitati oko mogućnosti da naslede Jovanov stan.

Video: U centru Beograda pronađeno telo muškarca

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    13. decembar 2019 | 08:53

    Kako je moguce da je rodbina i komsije toliko pokvareni da ih ne zanima gde je i sta radi... Ajd komsije jos nekako, ali rodbina... Ovo mi je uzasno tuzan nacin za smrt. Zamisli mrtav si 5 godina i niko ni ne primeti. Nikog nije ni briga... Zaista tuzno, nedo Bog nikom.

  • Realno

    13. decembar 2019 | 08:57

    Drzava u ovakvim slucajevima bas ne treba da da stan rodbini. U ovakvim slucajevima rodbina ne zasluzuje nista. Stan treba dati nekom kome je potreban i ko nema krov nad glavom ili neka ga drzava stavi na prodaju pa ako porodica zeli neka ga kupe.

  • Cana

    13. decembar 2019 | 08:48

    Lesinari(familija) da ima pravde netreba da naslede nista Stan dodeliti u socijalne svrhe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA