Uhapšen sudski izvršitelj iz Novog Sada: Od dužnika ukrao skoro 830.000 dinara

U.K. je zloupotrebio službeni položaj, izdavao je priznanice o primopredaji novca koji nije uplaćivao na račun poverioca.

  • 9

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su sudskog izvršitelja U.K.(46) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je u periodu od januara 2018. godine do hapšenja, uzimao novac od dužnika u sudskim postupcima, izdajući im priznanice o primopredaji novca koji nije uplaćivao na račun poverioca.

Kako se sumnja, taj novac u ukupnom iznosu od 838.315 dinara je zadržavao za sebe i trošio za svoje potrebe.

Osumnjičenom U.K. određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lili

    17. decembar 2019 | 14:45

    Nadoknade izvrsioca su prevelike. Za jedan dinar duga izvrsitelji uzimaju i po 15 dinara nadoknade. izvrsitelji imaju prevelika ovlascenja koja se sprovode samo kada su obicni gradjani u pitanju. Drzava moze da duguje gradjanima ali za to nema nikakvih sankcija. izvrsitelji su samovoljni i rade sta hoce , narod je nezasticen. Jos jedna plajcka naroda od strane drzave

  • Kapisla

    17. decembar 2019 | 14:46

    Ovde ostali samo lopovi. Batalite skole da renovirate, narod se odselio na zapad. Zatvori su bitniji i potrebniji jer ce Srbija uskoro postati Beogradski pasaluk sa zatvorima kao najprofitabilnijim fabrikama. Lopine rade a zaradjuju 1/10 civilne plate. Ostalo za hranu grejanje, struju i za necije dzepove.

  • Jms

    17. decembar 2019 | 17:35

    Njih treba sve pohapsiti,tu nevinih nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA