• 10

Ukinut kućni pritvor uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću

Dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu

  • 10

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donela rešenje kojim se prema okrivljenom Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu, ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta, kako su saopštili iz Uprave Višeg suda u Beogradu.

Iz obrazloženja odluke proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18.12.2019.godine u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera kućnog pritvora, kako se navodi u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom Aleksandru Obradoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela odavanje poslovne tajne.

Aleksandar Obradović (35) uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu u fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne.

Za krivično delo odavanja poslovne tajne zaprećena kazna zatvora je od 2 do 10 godina.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Obradović

    Pravda je spora, ali dostižna!

  • Др

    Шта ће сад ови јадници из СЗСа!? Нема више тема за пљување!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima