• 4

Podneta 1.281 krivična prijava, utajili milijarde i milijarde poreza

Izvršenjem svih krivičnih dela izbegnuto plaćanje poreza od oko 14,3 milijarde dinara

  • 4

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković izjavila je da je Sektor poreske policije u periodu januar-novembra ove godine podneo nadležnim tužilaštvima 1.281 krivičnu prijavu protiv 1.708 lica za učinjeno 1.661 krivično delo.

- Od toga, 1.390 se odnosi na poreska krivična dela: poreska utaja, neuplaćivanje poreza po odbitku, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe - rekla je Markovićeva za Politiku.

U saradnju sa MUP-om, navela je ona, Poreska policija podnela je krivične prijave i za 271 ostalo krivično delo, kao što su pranje novca, zloupotreba položaja službenog lica i zloupotreba službenog položaja.

Markovićeva ističe da je izvršenjem svih krivičnih dela izbegnuto plaćanje poreza od oko 14,3 milijarde dinara i pribavljena protivpravna imovinska korist od oko četiri milijarde dinara.

Od ukupno podnete 1.281 krivične prijave, 776 je podneto protiv 1.104 lica za krivično delo poreske utaje, kazala je Markovićeva. Navela je da je Sektor poreske policije od 1. januara do 30. novembra ove godine otkrio 90 "fantom i peračkih preduzeća".

Video: Ronaldo utajio 19 miliona poreza a na suđenje poneo dijamantski sat

(Telegra.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuca

    Jos smo mi vrlo bogata zemlja,na osnovu koliko lopova ima.

  • Lord

    Ihaj, Srbija Meka za muljanje...

  • PRC

    Sada će da povećaju penzije i dečije dodatke.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima