Oglasio se MUP o navodima da snimak nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca nije autentičan

Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo je uvid u snimak koji je poslat tužilaštvu

  • 55

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Nebojša Arsov kaže da je snimak nesreće koju je izazvalo vozilo Koridora Srbije na naplatnoj rampi kod Doljevca, a u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, autentičan.

Arsov je reagovao pisanom izjavom koju je sinoć dostavio medijima povodom informacija koje su se pojavile juče u javnosti, a prema kojima na snimku nesreće koji je dostavljen tužilaštvu u Nišu nedostaju dva minuta ključna za postupak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako navodi Arsov, imalo je uvid u snimak koji je poslat tužilaštvu i na snimku se "jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom, obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata".

Nis, naplatna rampa, autoput, policija, uviđaj, saobraćajka, saobraćajna nesreca Foto: Telegraf

- S obzirom na povrede koje je u nezgodi zadobio direktor Koridora Zoran Babić, jasno je da on nije mogao da bude vozač i da sa polomljenom butnom kosti obiđe oko auta i otvori suvozačeva vrata - navodi Arsov.

Dodao je da se na snimku može videti i kako jedno lice iznose iz automobila marke "škoda" i da se kasnije to lice unosi u vozilo hitne medicinske pomoći.

Televizija N1 prenela je juče izjavu iz niškog tužilaštva za Insajder o tome da su Putevi Srbije dostavili tom tužilaštvu snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, ali da na tom snimku nedostaju dva minuta koja su bitna za postupak.

O tome šta se vidi na snimku, međutim, zamenica javnog tužioca u Nišu Jelena Kocić nije odgovorila, već je samo navela kada je i koliko puta Tužilaštvo tražilo snimak od Puteva Srbije.

Video: Vatrogasci seku olupine automobila kako bi stigli do žrtve

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caca

    24. decembar 2019 | 10:12

    Nas MUP vodi istragu odgovorno i savesno,i na adekvatan nacin, ma koliko opozicioni lideri to pokusavali da ospore,jer oni sve sto se radi po zakonu,osporavaju!!!

  • eder

    24. decembar 2019 | 09:53

    opozicija nek gleda realno stvari,naravno da je snimak autentican i pokazuje sve kljucno za tok istrage

  • sa

    24. decembar 2019 | 14:39

    Snimak je apsolutno autentican to je i potvrdjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA