• 19

"Tek će da vidiš šta ću da uradim": Jeziva poruka Malčanskog berberina posle hapšenja pre 14 godina

Sudski veštaci su tada rekli da je velika verovatnoća da će Ninoslav Jovanović da ponovi isto krivično delo kada se nađe na slobodi

  • 19

Žrtve monstruma Ninoslava Jovanovića, zvanog Malčanski berberin, koga traže zbog otmice Monike Karimanović nikad se nisu oporavile od užasa koje im je počinio.

Posle potere i hapšenja 2005. godine ovog sek­su­al­nog ma­ni­jaka, zbog kid­na­povanja dve de­voj­či­ce, sve je šokirala njegova jeziva poruka kojom je nagovestio da će njegovi sledeći zločini biti još gori. Jovanović se tada telefonom javio majci i rekao joj:

- Tek će da vi­diš šta ću da ura­dim!

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin

Ninoslav Jovanović, Foto: MUP

Jovanović je još pre 25 godina silovao ženu i devojčicu, a kada je pušten 2005. godine na uslovnu slobodu odmah je napastvovao dve devojčice od 12 godina. Obe je prethodno ošišao, a jednu je uspeo da siluje, dok je drugu pokušao, ali nije uspeo. Devojčice je napastvovao samo mesec i po dana nakon što je izašao iz zatvora gde je robijao zbog više prevara i dva silovanja.

Izrečeno upozorenje: Velika verovatnoća da će ponoviti delo

Sudski veštaci su tada na sudu rekli da je velika verovatnoća da će Jovanović da ponovi isto krivično delo kada se nađe na slobodi. Veštačenjem pet stručnjaka utvrđeno je da je Jovanović natprosečno inteligentan i da je znao šta čini. Zato se s pravom niška javnost uznemirila pre godinu dana kada je po izlasku iz zatvora prošle godine preko Fejsbuka proganjao žene tražeći im da mu šalju svoju isečenu kosu uz poruku da bi ih rado šišao.

Lečio se od poremećaja ponašanja

On je posle ovih jezivih komentara ponovo završio iza rešetaka. Inače, Jovanović se od svo­je če­tvr­te go­di­ne le­čio od po­re­me­ća­ja po­na­ša­nja, a ne­ko vre­me je bio sta­ci­o­ni­ran u psi­hi­ja­trij­skoj bol­ni­ci u Gor­njoj To­po­ni­ci kod Ni­ša.

Dok traje policijska potraga za njim, isplivalo je još jezivih detalja iz života ovog osuđivanog silovatelja, njegove navike i nagoni kojima se vodio.

Put na kom je nestala Monika Karimanović, Niš

Poslednja napadnuta žrtva Ninoslava Jovanovića, Monika Karimanović, Foto: Telegraf/D.K., Facebook/Aleksandra Caka

Komšije su Kuriru rekle da žrtve nije nasumice birao, a onda, otkrivajući detalje iz njegovog detinjstva, možda i dale "odgovor".

Mnogo puta je bio tepan do krvi

- On je kao klinac i kao dečak mnogo zlostavljan u selu. Mnogo puta je bio tepan do krvi. To se događalo i kada je izras’o u momka. On je čovek tako tunjav, kako bi se reklo i događalo se da devojčice nahuškaju dečake, a ovi ga izbiju. On nikada nije imao pravog drugara. Često su ga zvali "retardirani". Između ostalog bio je i tvrdoglav malo. Zato mnogi, ako ne i svi u selu misle da je to samo njegov bes inicirao i sve je ovo njegova osveta. Jeste to izopačeno što radi, ali posle godina maltretiranja on je verovatno u svojoj glavi morao da tako nešto učini - ispričao je tada jedan od meštana sela Malča.

(Telegraf.rs / Kurir)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    Ovo se ne hapsi vec cim se uoci salje se u ilovacu.

  • Zagondzija

    Kada bitangu uhvatite ko bude najblizi sa metkom neka ga upotrebi sa zadovoljstvom da jedan olos i bagra bude manje na ovom svetu!!!

  • Virtuelna

    Uradio bi isto i za tri ili deset godina, ili još gore u nemogućnosti da nastavi s ostvarivanjem bolesnih zamisli. Nepovratno formirana izopačena ličnost, počinilac krivičnog djela koga ništa ne sputava da isto ponovi. Pređena granica. Trajni poremećaj stanja svijesti. Nema ispravke. Svaki laik je mogao predvidjeti šta će raditi na slobodi gdje mu nije mjesto. Za ovo neko nadležan mora odgovarati. Preostaje još nada da će djevojčica biti vraćena roditeljima živa i da je ovim okolina neće obilježiti i upirati prstom tokom njenog odrastanja. Tragedija i paradoks našeg društva.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima