≫ 

Ovako je "dvojnik" Malčanskog berberina zatočio 3 žrtve: Dva kontinenta, dva monstruma, ista bolest

Psihopata je detaljno planirao kako da ih sakrije i kako da njegova tajna nikada ne ispliva

  • 1
Ariel Kastro i Ninoslav Jovanović Foto: Wikipedia/Facebook/Telegraf/D.K

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, u begu je već 17 dana, dok se njegova žrtva Monika Karimanović oporavlja u bolnici, pre svega od strašnih psihičkih trauma koje joj je ovaj otmičar psihopata naneo. A koliko ljudsko biće može da se izopači i kakav pakao može svesno i namerno da priredi žrtvi, samo da bi zadovoljio sopstvene bolesne porive, pokazao je i jedan, može se reći sličan primer iz SAD.

Arijel Kastro iz Kvinlenda deset godina je držao tri zatočene devojčice, koje je jednu po jednu kidnapovao u svom kraju. Iako su bile zatočene na svega nekoliko kilometara od mesta na kojima su nestale - niko nije mogao da ih pronađe.

Psihopata je detaljno planirao kako da ih sakrije i kako da njegova tajna nikada ne ispliva, pa se čitavu deceniju slobodno iživljavao nad njima, a jednoj je čak napravio i bebu. Tako, sada već sa četiri skrivene osobe, on je sasvim normalno živeo i vozio školski autobus. Tri devojčice stasale su u devojke, vezane lancima i konopcima, potpuno i uvek na raspolaganju manijaku.

Verovatno nikada nisu lečene, nikada nisu izlazile iz kuće, niti su mogle normalno da se razvijaju. A da ne govorimo o trudnoći, porođaju i negi deteta u takvim uslovima. Bilo je i najmanje pet pobačaja koje su imale u kućnim uslovima.

Pa ipak, čudom, pronađene su zdrave, dovoljno snažne da se izbore sa hororom koji ih je snašao i prvom prilikom potražile su pomoć. Jedna od njih, Amanda Beri 2013. godine iskoristila je priliku da se dokopa slobode, vrištala je i ludački pokušala da se izvuče iz kuće u odsustvu predatora, a kada ju je ugledao prvi komšija, bila je spasena.

Policija je oslobodila i druge dve devojke, kao i šestogodišnju devojčicu.

Ariel Kastro Arijel Kastro na ispitivanju, Foto: Wikipedia

Vozač je žrtve kidnapovao jednu po jednu, u razmaku od po oko godinu dana. Amanda Beri nestala je kada je imala 16 godina, u aprilu 2003. godine, kada se vraćala sa posla, iz "Burger King" restorana. Druga žrtva, Ðina Dedžizus, oteta je sa 14 godina dok je išla ka kući iz škole godinu dana kasnije. Mišel Najt se vodi kao nestala od 2000. godine.

A Malčanski berberin? U svom kraju uspešno se krije već 17 dana, iako mu je za petama i vojska i policija. Sa žrtvom je bežao od sela do sela, od vikendice do vikendice i, baš kao što nema nameru da se preda, nije imao ni nameru da pusti Moniku. Da je imao uslove, kao Arijel Kastro, ona bi verovatno ostala u njegovom skrovištu, prepuštena na milost i nemilost njemu i njegovim makazama.

Hrana? Skoro da je nije bilo. O grejanju ni govora. Berberin opstaje u surovim uslovima, prezimljava samo sa ćebetom, ne mari ni zašta, a cilj mu je samo jedan: da ne bude uhvaćen i da ga ništa ne sputa u nameri da šiša. Moniku je ostavio, ne svojom voljom, morao je da beži...

Video: Jedno od skloništa Malčanskog berberina

Šta još povezuje dva monstruma

Potpuna predanost cilju, surovost, odsustvo bilo kakvog osećanja za žrtve samo sa ciljem da zadovolji svoje nagone i, na kraju, sposobnost da se sakrije od celog sistema odlike su koje Berberina i vozača iz Amerike povezuju. To nije impulsivni nagon, to nije silovanje, to je nešto mnogo više - predano i proračunato iživljavanje samo za korist sopstvenih prljavih nagona.

Povezuje ih i činjenica da svoja prljava dela izvode "na svom terenu". Ma koliko policija bila uporna, ne postoji način da se proveri baš svaki kutak.

Deset godina Arijel je skrivao tri, pa četiri žrtve u svojoj kući, dok je u istom naselju hladnokrvno radio sa decom i slušao prile o mističnim otmicama zbog kojih strepnja ljudi nikada nije iščezla. Sam je tvorio taj horor i hranio se strahom drugih, gospodar, moćnik.

Na kraju, kada je shvatio da će njegov život biti samo zatvor, ovaj monstrum iz SAD se obesio u ćeliji.

Berberin se krije, ko zna u kojoj pećini, staroj kući. Hranio se strahom i moći nad malom Monikom, a sada, kao da se doji strahom celog kraja, kao da uživa u svakom trenutku kada oseti da je u poslednjem trenutku izmakao hapšenju, kada gleda helikoptere i zna da zbog njega decu prate u školu. Ne namerava da stane, živeće kao divljak sve dok ga jednom ne ukrote.

VIDEO: Dolazak Hitne pomoći sa Monikom i roditeljima u KC Niš

VIDEO: Apel policije roditeljima zbog Malčanskog berberina: Čuvajte decu da ne dođe do nove otmice

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    5. januar 2020 | 13:42

    Kod nas je i to malko doradjeno imamo i sudije saucesnike u najmanju ruku pomagace u ponovljenom krivicnom delu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA