Berberin se slomio, ispričao ceo plan: "Kopao sam rupe pre otmice, jedna od njih bila na groblju"

Ninoslav Jovanović je svoja skloništa napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu policije

Sumnje da je Ninoslav Jovanović, zloglasni "Malčanski berberin" unapred pripremio skloništa spremajući se za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koju je izvršio 20. decembra u Brzom Brodu potvrđene su nakon njegovog hapšenja.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin

Foto: Telegraf.rs

Kako saznajemo od ljudi koji su za njim tragali, monstrum je spavao po zemunicama koje je ranije iskopao zbog čega je policiji i bilo teško da ga locira.

- Našli smo više rupa koje je koristio da se skriva od policije, nije dugo ostajao na jednom mestu svestan da su mu progonitelji na tragu. Izbegavao je naseljena mesta jer je znao da će biti prepoznat, išao je kroz šume a kada
bi se približio selima, kretao se po obodima naselja kako bi izbegao ljude . Takođe, svoja skloništa je napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu – objašnjavaju naši izvori.

Jama, zemunica, Malčanski berberin

Foto: Privatna arhiva

Kako navode, Jovanović je navodno smatrao da će policiji, koja je u više navrata pretražila njegovo rodno selo Malča, popustiti pažnja jer ga tu nisu pronašli, pa se sinoć vratio
na to mesto.

- Na groblju je takođe pripremio rupu za skrivanje. Dobro je zamaskirao lišćem i granjem pa ga je policija primetila tek kada je došla tik do rupe. Odao se jer je noćas ili jutros došao do kuće porodice Cekić, verovatno mu je bilo hladno pa se smestio u njihovoj slami. Kada je pokušao da ukrade nešto za hranu, oni su ga primetili i alarmirali policiju. Bio je iscrpljen, smršao je sigurno desetak kilograma otkako beži od policije – navode naši izvori.

Kako saznajemo, kada je pobegao iz Cekićeve kuće, Malčanski berberin je preko groblja hteo da krene ka Knez Selu. Međutim, policija i žandarmerija su blokirali sve puteve i ka ovom mestu, kao i izlaze iz Malče ka Knjaževcu i Nišu tako da nije imao kud.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin

Foto: Telegraf.rs

- Krenuo je ka Knez Selu ali je ugledao policiju pa se vratio na groblje. Nije stigao da se zavuče u rupu koju je tu iskopao, već se krio iza spomenika. Jedan od policajaca je ugledao rupu
sumnjajući da se begunac nalazi u blizini, izvukao je pištolj jer nije znao čime je Jovanović naoružan. Kada ga je ugledao, prepao se, policajcu je rekao da nije jeo pet dana. Nije pružao
otpor dok mu je policajac stavljao lisice – kažu naši sagovornici iz istrage.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je Jovanoviću određeno zadržavanje do 48 sati ali nije želelo da se izjasni o kvalifikaciji krivičnog dela koje mu se stavlja na teret dok ne bude saslušan.

VIDEO: Na ovom groblju je Malčanski berberin primećen i odmah uhapšen

VIDEO: Iznemogao, jedva korača: Ovako je izgledao ulazak Malčanskog berberina u policijsku stanicu

Video: Iznemogao, jedva korača: Ovako je izgledao ulazak Malčanskog berberina u policijsku stanicu

VIDEO: Monikin otac posle hapšenja Malčanskog berberina: Osećam se radosno, maksimalna kazna za njega!

(D. K.)

Komentari

  • PEJICA

    Hvala dtagom bogu da se rijesijo o taj problem

  • Ja

    Ovo nije on

  • Aca

    Iskopao si ti sam sebi rupu... Zeljno te iscekuju u KPZ!!! Ides na "prosvetljenje" da ti vise ovakve stvari ne padnu na pamet!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima