≫ 

Otac ubijenog advokata iz Jagodine: Milan, kog su izrešetali, bio je meta pre 2 godine, a ne moj sin

- Meni mog sina ne može niko da vrati. Najsrećniji bih bio kada bi kriminalci u svakom gradu bili pohapšeni. Moj Nemanja nije jedini slučaj - kaže Milovan Miki Stojanović

  • 2
Ubistvo Jagodina, Milan Tomic, Nemanja Stojanović Foto: Privatna arhiva, Facebook/Немања Стојановић, Pixabay

Muškarac Milan T. (40), koji je teško ranjen u pucnjavi na Badnje veče u Jagodini, posle čega je transportovan u Klinički centar Kragujevac, pa u Beograd, zapravo je i ranije bio meta napadača. On je, kako su pokazali rezultati istrage, izbegao metak pre više od dve godine u istom gradu, kada je ubijen mladi advokat Nemanja Stojanović (28), za kojim i danas plače Srbija.

Nemanja, koji je bio pred ženidbom, ubijen je 13. septembra 2017. godine oko 3 sata ujutru na ulazu u svoju zgradu, vraćajući se kući iz izlaska. Što bi naš narod rekao, ni kriv a ni dužan, stradao je kada je prvi put izašao bez kola, i radnim danom, a života ga je koštalo vreme, odnosno 7 sekundi koliko se on ranije našao na mestu gde je trabalo da se nađe Milan T.

Odmah po njegovom ubistvu, pojavile su se dve verzije - da se neko sveti njegovom ocu, poznatom srpskom advokatu, iliti da je bio pogrešna meta.

Milovan Miki Stojanović Nemanjin otac Milovan... Printskrin: Youtube/Kopernikus RTV Jagodina

Istraga, koja još traje, utvrdila je da se mladić lepih manira iz advokatske porodice, koji ni mrava ne bi zgazio i kojem su se svi divili, našao na pogrešno mesto u pogrešno vreme.

Ovo je muskarac koga su izresetali posle tuce na Badnje vece u Jagodini, Ubistvo Jagodina, Milan Tomic Njemu se lekari bore za život... Foto: Privatna arhiva

Njegov otac Milovan Miki Stojanović za Telegraf.rs kaže da je zapravo njegov sin bio na pravom mestu i u pravo vreme dok to nije slučaj sa nalogodavcem i izvršiocem ovog nedela.

- Mnogo njih mi je reklo: "Tvoj sin se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme." Ja vam kažem moj sin se nije našao u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu. Nalogodavac i izvršilac su se našli na pogrešnom mestu - počinje razgovor za naš portal Stojanović čijeg je sina na večni počinak ispratilo više od 10.000 advokata, sudija, tužioca...

Jagodina, Pucnjava na Badnje veče Foto: Telegraf

Za pucnjavu na Badnje veče u kojoj je teško ranjen Milan T. čuo je iste večeri od svoje supruge, pošto je on zaspao. S obzirom na dosadašnji rezultat istrage koja se vodi zbog ubistva njegovog sina, zna da je metak koji je ispaljen u Nemanju, zapravo bio namenjen Milanu T. Ali, za razliku od mnogih koji bi možda odahnuli, Stojanović kaže da mu nije laknulo kad je čuo šta se desilo u ponedeljak, veče uoči Božića.

Pucnjava, Jagodina Ovde je upucan Milan T. Foto: Telegraf.rs

- Mnogi me pitaju da li mi je laknulo. Meni mog sina ne može niko da vrati. Najsrećniji bih bio kada bi kriminalci u svakom gradu bili pohapšeni. Moj Nemanja nije jedini slučaj. Ko zna još koliko će takvih slučajeva biti, ko zna koliko će potpuno nevinih ljudi stradati.

Ovo je muskarac koga su izresetali posle tuce na Badnje vece u Jagodini, Ubistvo Jagodina, Milan Tomic Foto: Privatna arhiva

Tužilačka istraga za ubistvo Nemanje, u okviru koje je i utvrđeno da je Milan T. bio meta, u toku je. Sam Milan je prilikom saslušanja u SUP-u izneo ime nalogodavca i objasnio zbog čega bi ga on likvidirao. 

- On i njegova supruga su saslušani u SUP-u, dok je u okviru tužilačke istrage saslušano više od 20 svedoka. Istraga se nastavlja. Zvaničan izveštaj  tužilačke istrage govori da je meta bio taj momak a ne moj Nemanja. U izveštaju je kompletno sve do detalja opisano od snimaka sa video kamera koje su skinuli do sekundi koji su odlučivali da se moj sin nađe u tom ulazu. Milan T. je stanovao na 3,4 spratu a moj sin na 5, 6 spratu. U slična vremena su se vraćali kući.  Taj je došao 7 sekundi pre Nemanje na ulaz, međutim, kada je video svetlo u stanu i da mu žena ne spava, samo je produžio da kupi picu. Nemanja je za 7 sekundi došao do ulaza i te sekunde su odlučivale. Pritom, u tom tom prolazu od zgrade do glavnog puta nijedno svetlo nije bilo osvetljeno, a to veče je bilo i neko nevreme tako da je bio totalan mrak u prolazu. Policija čim je videla snimke video nadzora, odmah je isključila mogućnost da je meta bio Nemanja - kaže Stojanović.

Nemanja Stojanovic, sin advokata, Jagodina, ubistvo Mladi advokat stradao ni kriv ni dužan... Foto: Facebook/Немања Стојановић

Milan T., kojeg su neprijatelji pokušali više puta da likvidiraju, prema rečima Stojanovića, u SUP-u je odmah rekao ko je mogao da naruči njegovo ubistvo.

- Kada su ga u SUP zvali i pitali ga da li može da kaže ko mu je pretio, ko je naručio njegovo ubistvo, ko je mogao da ga ubije, posle dugog razmišljanja rekao je: "Jedini koji je mogao u ovom trenutku da me ubije jeste N. L (puno ime poznato redakciji)." Na pitanje zašto baš on, rekao je da je on jedini u tom trenutku koji može da mu naškodi, razlog su pare i poslovi.

- Onda su pozvali tog nalogodavca. Postavili su mu, između ostalih, i 4 jasna pitanja - da li si ti naručio ubistvo Milana T., da li si želeo da ubiješ Milana T., da li si organizovao ubistvo i da li si ti platio, i on je na to pao na poligrafu. U trenutku kada je trebalo da se uhapsi, pušten je. Svi su se iznenadili jer, navodno, treba da se nađe izvršlilac. Zna se nalogodavac, zna se meta samo treba da se nađe izvršilac. Dakle, ovo nema veze sa mojim sinom. To je dokazala tužilačka istraga koja se vodi dve godine, gde je dokazano kompletno sa svim dokazima i u okviru koje je, kao što rekoh, nalogodavac pao na poligrafu. A zašto nije uhapšen, nije mi jasno - završava Stojanović i dodaje da se nikada nije sreo oči u oči sa Milanom T.  

Nemanja Stojanovic, sin advokata, Jagodina, ubistvo Foto: Facebook/Немања Стојановић

U Milana T. je ispaljeno više hitaca u stomak, grudi, ruke i noge.

Jedna od dve osobe koja je pucala u njega je uhapšena. Naime, uhapšen je D. M. (53), inače vlasnik jednog kluba, dok je njegov sin u bekstvu.

Kako je za Telegraf potvrđeno, potraga za drugim osumnjičenim je u toku.

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA