Čaba Der o likvidaciji na Banovom Brdu: "Ubio sam ga jer nisam imao drugog izbora osim da pucam"

Profesionalnu likvidaciju zabeležile su kamere postavljene na zgradi, a na snimku se vidi kako Čaba izlazi iz automobila, hladnokrvno ispaljuje hice u žrtvu, a potom se vraća u automobil i beži

  • 4
Čaba Der Printskrin: Idnes.tv

Čaba Der (39), koji je u pritvoru u Mađarskoj zbog sumnje da je ubio najmanje troje ljudi u Beogradu, Holandiji i Budimpešti, priznao je u utorak da je u januaru prošle godine na Banovom brdu u Beogradu hladnokrvno ispalio hice u Nebojšu Markovića (37). Kako prenose mediji, na početku izlaganja on je ostavio bez teksta sve prisutne u sudnici, pošto je iskoristio priliku da izjavi saučešće porodici pokojnog Markovića.

- Ubio sam ga jer nisam imao drugog izbora osim da pucam. Morao sam da ga ubijem. Čovek koji me je vozio nije znao šta će se dogoditi, bio je šokiran posle ubistva i mi smo se razdvojili - preneli su mađarski mediji delove izjave Čabe Dera, koga su prozvali "nasmejani ubica".

Podsetimo, čovek koji je 5. januara vozio Dera je Alen Cigler, poznatiji kao "čovek-mačka", protiv kog se postupak za pomaganje u zločinu vodi u Beogradu.

Caba Der, kriminalac Čaba Der/ Foto: politie.nl

Iako se tada verovalo da je Marković, koji nije imao kriminalni dosije, ubijen greškom, mediji su izvestili da novi pravci istrage vode ka tome da je on stradao u ratu crnogorskih klanova, i to zbog toga što je navodno bio u prijateljskim vezama sa osobom bliskom škaljarskom klanu. Marković je ubijen ispred svoje zgrade na Banovom brdu jutro pred Badnji dan, u trenutku kada je sklapao dečja kolica.

Profesionalnu likvidaciju zabeležile su kamere postavljene na zgradi, a na snimku se vidi kako Čaba izlazi iz automobila, hladnokrvno ispaljuje hice u žrtvu, a potom se vraća u automobil i beži.

On je, međutim, nekoliko meseci kasnije, u martu, uhapšen u Pragu, a policija je tada u njegovom hotelu pronašla maske i oružje, pa se sumnja da je tada pripremao novi zločin. Posle hapšenja izručen je Mađarskoj, koja ga sumnjiči da je u septembru 2018. ubio biznismena Lasla V. u Budimpešti, što je on i priznao.

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    9. januar 2020 | 21:35

    Ovoga treba zaključati na pusto ostrvo i baciti ključ.

  • Iva

    9. januar 2020 | 21:52

    Kakav profesionalc kada ga snimi kamera..

  • Ma daj

    10. januar 2020 | 03:32

    Pa vidis da pravosudje priprema olaksavajuce okolnosti, da mu ne sude van Srbije taj bi 2-3 godine dobio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA