• 61

Uhapšene 4 osobe zbog mita: Direktor "Infrastruktura železnica Srbije" uzeo 10.000 evra

Direktor je primio mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta - rekao je ministar

  • 61

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je na konferenciji za medije o postignutim rezultatima svog ministarstva. On je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP Dejana Kovačevića saopštio da je uhapšen direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije zbog primanja mita u službenim prostorijama, član Nadzornog dobora i dvojica advokata za davanje mita.

Uhapšen je Miroljub Jevtić (59), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

- Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac - rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti ispitivanja osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti.

- Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije - poručio je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • maja

    Stop korupciji i kriminalu.Neka odgovara svako za svoje postupke.

  • Jovana

    Svaka cast MUP-u!Treba pokazati da niko nije zasticen pa ni direktori!

  • Gordon

    Napokon je došlo vreme da se svim jasno stavi do znanja da u Srbiji više ne prolaze korupcija i kriminal i da niko neće biti zaštićen!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima