• 0

Vozač u Subotici automobilom naleteo na tinejdžera (15) na pešačkom prelazu, pa pobegao

Dečak je srećom lakše povređen, zadobio je povredu stopala i malo je ugruvan, a policija je vrlo brzo pronašla vinovnika saobraćajne nezgode

  • 0

U ponedeljak ujutru nešto posle 6.30, u subotičkom naselju Aleksandrovu, vozač putničkog automobila vozilom je udario 15. godišnjeg dečaka, koji je prelazio kolovoz preko obeleženog pešačkog prelaza, a zatim pobegao sa lica mesta.

Nezvanično, dečak je srećom lakše povređen, zadobio je povredu stopala i malo je ugruvan, a policija je vrlo brzo pronašla vinovnika saobraćajne nezgode i protiv njega će biti podignuta krivčna prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode i napuštanja mesta nezgode, ne uverivši se tom prilikom kakvo je stanje povređenog lica.

Nešto posle 10 časova dogodile su se još dve saobraćajne nezgode u kojima, nezvanično, nema teže povređenih, ali ima velike materijalne štete na vozilima.

Jedna se desila na raskrsnici Vase Stajića i Đure Đakovića, a druga, s mnogo težim oštećenjima vozila, na Palićkom putu, nedaleko od fabrika "Ondaplast" (nekadašnjeg "Metroa").

Subotica, nesreća

Foto: subotica.com

S obzirom na maglu, odnosno smanjenu vidljivost i klizave puteve, apelujemo na vozače da prilagode brzinu, pogotovo u naseljenom mestu, u blizini raskrsnica i prešačkih prelaza, drže prikladno rastojanje, ali i podsećamo pešake da i oni snose deo odgovornosti za svoju bezbednost, te da se sa povećanom opreznošću kreću na kolovozu, bez obzira što je isti u predviđenim delovima označen.

Takođe, podsećamo pešake da je zakonom zabranjeno prelaziti kolovoz izvan pešačkog prelaza, kao i nositi slušalice u oba uveta tokom kretanja po kolovozu.

- Ukoliko je razdaljina između dva pešačka prelaza veća od 100 metara pešak ne mora da ga koristi. Znači, dozvoljeno je prelaženje kolovoza van pešačkog prelaza na onim mestima gde su pešački prelazi udaljeni najmanje 100 metara - objašnjavaju stručnjaci uz napomenu da samo na jedan način pešak sme da bude na putu van pešačkog prelaza - Prvo mora da se uveri da nema vozila, a ukoliko ga ima, mora da ga propusti. Vozač u takvim situacijama nije u obavezi da propusti pešaka.

(Telegraf.rs/subotica.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima