≫ 

Ključni snimci ubistva Kristine na pumpi su isečeni. Flekica tvrdi: To nisam ja, širi je u kukovima

Neki snimci nedostaju, neki su nepotpuni

  • 11
Kristina Kaplanović, Miloš Srebrić Foto: Marko Jovanović, Facebook, Informer.rs

Ročište Milošu Srebriću, optuženom za ubistvo Kristine Kaplanović (20) na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu, održano je danas u Palati Pravde. 

Miloš Srebrić, zvani Flekica, optužen je da je 25. maja 2017. godine, u pokušaju pljačke, ispalivši metak u glavu, ubio Kristinu, koja je radila na benzinskoj pumpi, zbog plena od 10.000 dinara u kasi.

Danas su prikazani snimci sa sigurnosnih kamera, koje su sudu dostavili MUP i NIS. Umesto da olakšaju postupak, čini se da su ga otežali, jer su snimci oskrnavljeni, odnosno, svaki među njima je isečen u ključnom trenutku. Kako je istakao Srebrićev advokat Jugoslav Tintor, a kako su i sami novinari mogli da se uvere na snimcima nedostaje ključnih 5 minuta i 10 sekundi. 

Na snimcima se vidi mladić koji se na pumpi pojavio 23 sekunde nakon ubistva i koji nikada nije svedočio, a sve o tome čitajte u ovom TEKSTU.  

Takođe, umesto da bude 12 snimaka, nedostaju snimci sa kamera 1, 2 i 3, pa su tako prikazani snimci sa kamera od 4 do 12. Ono što je najinteresantnije, kamere nema baš na mestu gde se ubistvo dogodilu, na ćošku pumpe, sa njene desne strane.

Kristina Kaplanović Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

Na snimcima svake od kamera nedostaju minuti na kojima bi mogao da se vidi ključni trenutak kada je Kristina ubijena. Tako na snimku kamere broj 10 postoji prekid od 22.24.41 do 22.36.26. Na snimku kamere broj 12 nema dela od 22.36.09 do 22.41.11. Na kameri broj 5 na kojoj se vidi unutrašnjost pumpe ne postoji deo od 22.35.34 do 22.35.26.

Najbitniji snimci su sa kamera 9 i 6. Na kameri 9 se vidi kako Kristina sa 3 kolega stoji na ćošku ispred pumpe i drži telefon. Sledeći momenat, nakon isečenog dela, je kada ona pada na leđa. Jedan kolega trči ka točilicama,drugi uleće u pumpu, a treći uspaničeno telefonira. Istovremeno, na tom snimku se vidi deo nogu jedne osobe kako beži.

Tu istu osobu je snimina kamera broj 6, kako beži sa teritorije pumpe. Na sebi je imao crne pantalone, crnu obuću i košulju svetlije boje. Nije moglo da se uoči da li je na glavi imao čarapu ili kapu, kao i da li je nosio maramu preko usta. Krupnije je građe i povijen.

Milos Srebric Foto: Telegraf, informer.rs

Na pitanje sudije da li je on osoba koja beži na snimku, Srebrić je odgovorio: Na kamerama nisam ja. On je mnogo širi u kukovima, a uži u ramenima, ne liči na mene nimalo.

- Zanimljivo mi je i da je osoba koja beži zgazila u travu, a tog otiska nema - dodao je Srebrić koji je sve vreme dok su pregledani snimci sa kamera, učestvovao u analizi.

Samo da se pozdravim sa porodicom

On je i danas ponovio da ostaje pri svojoj ranijoj izjavi da nije kriv, te da nema ništa da doda. Podršku su mu u sudnici danas pružali otac Nikola, i sestre Vesna i Marija. Po završetku ročišta, pitao je sudiju da li može da se pozdravi sa porodicom.

- Ako vam policija dozvoli - rekla je sudija a pošto su oni dozvolili, izgrlio se sestrama i ocem.

Inače, danas je svedočila i E. M, majka njegove vanbračne žene Vanje sa kojom ima dete. Ona je, s obzirom na to da se već izjašnjavala pred tužiocem, rekla da ostaje pri svojoj izjavi, odgovorila samo na par pitanja sudije.

Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović na pumpi Advokat Jugoslav Tintor sa članovima Srebrićeve porodice Foto: Nikola Tomić

Njena ćerka Vanja, naime, ostala je trudna pre nego što je ubijena Kristina, a majka je rekla da je prvo u julu, eventualno avgustu saznala da joj je ćerka trudna a zatim da se Srebrić tereti za ubistvo na pumpi.

- Kada sam saznala da je trudna tada sam i saznala da je sa optuženim, da je sa njim obnovila vezu. Inače ga nisam videla sedam godina do tada. Iako su oni živeli kod moje svekrve, nisam ga tamo viđela bez obzira na to što sam vikendom odlazila kod njih - rekla je kratko.

Osumnjičeni Miloš Srebrić uhapšen je nakon tri meseca potrage u stanu na Voždovcu u kojem je živeo sa trudnom suprugom i njenom babom.

Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Osim svedoka, njega je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju.

Srebriću je određen pritvor i od hapšenja u avgustu 2017. godine se nalazi u prijemnom odeljenju Centralnog zatvora u Beogradu.

Suđenje je, nakon jednog odlaganja zbog nepojavljivanja advokata okrivljenog, počelo krajem septembra 2018. godine. Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Kako je ubijena Kristina Kaplanović

Kobne večeri, u četvrtak, 25. maja 2017 godine, Kristina Kaplanović, tada devetnaestogodišnjakinja koja je došla u Beograd iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet, sa dvojicom kolega radila je na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, na izlazu iz Beograda u pravcu ka Nišu. Kako se sumnja, Miloš Srebrić u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara. Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara u Urgentnom centru. Pucnjavu su snimile kamere, pa je na osnovu video-zapisa napravljen i foto-robot ubice.

Video: Pumpa na kojoj je ubijena Kristina Kaplanović

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    16. januar 2020 | 13:31

    Devojcica je dosla iz Nove varosi u prokleti BG za koru hleba i ubije je klosar na radnom mestu,zbog 100€ u kasi.🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  • Saradnik

    16. januar 2020 | 13:48

    Ko je isekao snimke taj saradjuje sa istim,a pred zakonom je isti kao i okrivljeni

  • Storm

    16. januar 2020 | 13:48

    30 godina zatvora minimum za bagru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA