• 18

Misteriozni mladić se pojavio na pumpi 23 sekunde nakon ubistva Kristine: Zašto nikad nije svedočio?

- Njega nema među svedocima, i nema njegovog iskaza nigde - istakao je Jugoslav Tintor, advokat Miloša Srebrić, kojem se sudi za ubistvo Kristine Kaplanović (20)

  • 18

Na snimcima sa sigurnosnih kamera, koji su danas prikazani u nastavku suđenja za ubistvo Kristine Kaplanović (20) u Malom Mokrom Lugu vidi se mladić koji se se na benzinskoj pumpi pojavio 23 sekundi nakon ubistva, a kojeg nema ni u jednom spisu istrage.

Muškarac je na sebi imao svetle izbrušene farmerke, svetli karirani duks sa kapuljačom i svetle "najk" patike. Na snimku sa kamere broj 7 vidi se kako on dolazi "folksvagenom" na pumpu u 22 sata 36 minuta i 5 sekundi. Zatim izlazi iz vozila, gleda ka pumpi, polazi ka njoj, međutim, naprasno se vraća, uzima telefon  i telefonira konstatno kretajući se ka i od pumpe, i oko kola.

Isti muškarac vidi se i na snimcima sa drugih kamera. Na njima se vidi da je na pumpi dočekao policiju sa kojom je i razgovarao. 

Miloš Srebrić

Njemu se sudi za ubistvo Kristine Foto: informer.rs

O ovom muškarcu, kako je na današnjem suđenju u Palati pravde istakla odbrana Miloša Srebrića, zvanog Flekica, kojem se sudi za ubistvo Kristine Kaplanović, ne postoji nijedan zapis u istražnim spisima.

- To je lice koje se pojavilo 23 sekunde na mestu događaja pošto se on odigrao. Njega nema među svedocima, i nema njegovog iskaza nigde - istakao je Jugoslav Tintor, advokat Srebrić.

Kako što smo već objavili u prethodnom tekstu (možete ga pročitati OVDE), danas su prikazani snimci koje su MUP i NIS dostavili sudu ali koji su isečeni, a pritom, nema svih snimaka. Ima sa kamera od 4 do 12, ali ne i sa prve tri.

Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović na pumpi, advokat Jugoslav Tintor

Advokat Jugoslav Tintor sa porodicom Miloša Srebrića Foto: Nikola Tomić

Zbog toga je sud rekao da će od MUP-a i NIS-a tražiti objašnjenje zašto su snimci takvi, a Tintor je istakao da je video materijal montiran imajući u vidu da delovi nedostaju.

- Ne znamo ko je montirao a pre verujemo da je MUP a ne NIS. Ključni problem je što nema celih snimaka, pa možemo samo da nagađamo šta se dogodilo s obzirom na to da nema ključnih 5 minuta i 10 sekundi. Jasno je da se ovi nedostaci ne mogu pravdati obrazloženjem da se kamere pale kretanjem tela. Neobično je i da ne postoje snimci sa kamera 1, 2 i 3, a neobična je činjenica da samo nema kamera gde se to dogodilo. Sumnjamo da je taj snimak sklonjen - rekao je Tintor i dodao da će odbrana tražiti rekonstrukciju događaja.

Tužalac je na ovo rekao da nemaju objašnjenje zašto su snimci isečeni.

- Rečeno nam je da kamere tako rade. Tužilaštvu bi više odgovaralo da da su snimci celi nego odbrani - rekao je tužilac obraćajući se odbrani Srebrića.

VIDEO: Pumpa na kojoj je ubijena Kristina 

(Lj. R.)

Komentari

  • odoh kume,dosta je

    Samo ubace u medije osobu X i slučaj rešen ,kao i kod nasipa za Jelenu M.Koliko se plaća ako se u izveštaj ubaci i osoba Y?Narod se umorio od praćenja slučajeva i narod postaje nem i bespomoćan.

  • Peki

    Tom advokatu koi brani tog ubicu isto mu treba ubiti dete i uzeti ga da ga brani na sudu advokati treba da vas bude sramota kad branite te ubice normalan čovek nebi to radijo za kapital celog sveta

  • ...

    Sta ti ima da se raspravlja. Dozivotna ili smrtna kazna

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima