• 0

Jeličić vraćen u kućni pritvor: Usvojena žalba nakon bekstva i navodnog pokušaja samoubistva

Njega je sud pre ovog incidenata dva puta novčano kažnjavao, jer nije poštovao naređenje predsednika Veća za održavanje reda na glavnom pretresu, a prethodno je bio više puta upozoren i opomenut

  • 0

Po odluci Apelacionog suda u Beogradu optuženi pripadnik "Valjevske grupe" Zoran Jeličić (40) vraćen je u kućni pritvor sa obavezom da nosi elektronsku narukvicu za praćenje njegovog kretanja.

Naime, taj sud je usvojio žalbu Jeličićevog advokata i preinačio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim mu je krajem novembra bio ponovo određen pritvor zbog kršenja mere zabrane napuštanja stana - što se smatra bekstvom.

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), jer smatra da okrivljeni nije prekršio meru zabrane koja mu je izrečena u martu 2019, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Sud je zaključio da se Jeličić uredno odazivao svim pozivima suda te da je određivanje pritvora bilo neopravdano.

Jeličić je u žižu javnosti je došao kada je u novembru u nastavku suđenja "Valjevskoj grupi" teatralno pokušao da se navodno ubije u sudnici malim metalnim predmetom, posekavši se lakše po vratu.

Nakon kratkog lekarskog pregleda bio je pušten kući.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu

Foto: Mateja Beljan

Njega je sud pre ovog incidenata dva puta novčano kažnjavao, jer nije poštovao naređenje predsednika Veća za održavanje reda na glavnom pretresu, a prethodno je bio više puta upozoren i opomenut.

Suđenje "Valjevskoj grupi" traje više od 11 godina, a od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina je odložena na zahtev odbrane.

Ovoj grupi suđenje je počelo u aprilu 2009. godine i od tada su promenjena tri sudska veća, a jedna prvostepena presuda bila je ukinuta odlukom Apelacionog suda koji je naložio ponavljanje suđenja.

"Valjevska grupa" pohapšena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznude novca.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Suđenje im se nastavlja danas pred Specijalnim sudom.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima