≫ 

Sin Sinana Sakića slomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora: Za njim raspisana potraga

Pobegao je juče iz kućnog zatvora, u kom je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prošle godine. On je polomio nanogicu, skinuo je i pobegao iz kuće u kojoj je boravio

  • 26
Rašid Sakić, Policijska nanogica Printskrin: Youtube/NewUVegas, Foto: Marko Jovanović

Rašid Sakić (42), sin pokojnog pevača Sinana Sakića, pobegao je juče iz kućnog zatvora, u kom je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prošle godine. Kako Kurir piše, on je polomio nanogicu, skinuo je i pobegao iz kuće u kojoj je boravio.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno da je juče u 5.40 sati sistem registrovao oštećenje nanogice, o čemu je poverenik odmah obavestio sud, policija traga za Sakićem.

- U 5.40 sati juče sistem je registrovao oštećenje transmitera, to jest nanogice. Izlaskom na teret utvrđeno je da nije na adresi na kojoj izdržava meru i poverenik je odmah obavestio nadležni sud o tome - potvrđeno je za Kurir iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Za problematičnim sinom legende narodne muzike policija je juče raspisala potragu.

Loznica, sahrana Sinana Sakića Foto: Marko Jovanović

Višestruki povratnik

Podsetimo, Rašid Sakić je višestruki povratnik, a poslednji put je uhapšen u januaru prošle godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača Vladicu M. (34). Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam meseci kućnog pritvora.

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - kaže izvor "Kurira".

On navodi da posle određivanja kazne Sakić nije smeo da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosije u policiji.

- Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva - objašnjava sagovornik.

Iznuda, reketiranje, reket, pištolj, novac, evri Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

"Svako nosi svoj teret"

Samo nekoliko nedelja pošto je njegov najstariji sin odslužio kaznu i izašao iz zatvora, Sinan Sakić preminuo je u junu 2018. u Beogradu. Navodno, pre smrti otac i sin uspeli su da izglade svoje odnose, iako je, dok je Rašid bio iza rešetaka, Sinan javno krivio sina zbog puta kojim je krenuo i isticao da treba da ispašta. U intervjuima je priznao da je sina u zatvoru posetio samo jednom.

- Rekao sam mu: „Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti“ - ispričao je tada Sinan.

Vraćaju ga iza rešetaka

Rašid Sakić, prema rečima sagovornika, mogao bi ponovo da bude vraćen u pravi zatvor.

- Mera kućnog pritvora podrazumeva zabranu napuštanja mesta boravišta bez dozvole suda. S obzirom na to da je svojevoljno prekršio ovu meru i praktično pobegao, sud će mu najverovatnije odrediti pritvor, u koji će biti vraćen kad ga policija uhapsi - objašnjava sagovornik.

Video: Sinan Sakić o svom životu

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    30. januar 2020 | 20:26

    Ali višestruki povratnik da dobije nanogicu, to je ozbiljan problem sudstva. Treba kazniti sve odgovorne

  • Dokle vise

    30. januar 2020 | 22:19

    Nanogica za višestrukog teškog kriminalca i ubicu ,u koji zemlji je taj sud takvu presudu doneo . Srbija brale a i to traje decenijama čak i kada kakva takva policija uhapsi takve onda sudije (plus advokati i lekari pojedini koji bi za novac sve uradili ) odrade svoj nečasni i nemoralni deo i to sve ko fol po slovu zakona . I niko ništa nikada nikom ne odgovaraju ,niti ih ko kontroliše ,a mi ih placamo Alo narode ludi dokle

  • 534

    30. januar 2020 | 20:50

    Višestruki povratnik sa nanogicom. Zatvori su samo za one koji imaju jedno delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA