≫ 

Snimci iz kobne noći u kojoj je ubijen Dunjić nisu ni danas pušteni na sudu. Prošle su 3 godine

Glavnooptuženi za ubistvo Dunjića je Vladimir Đurović, koji je sve vreme u bekstvu

  • 2
Velibor Dunjic sudjenje Foto ilustracija: Telegraf/Marko Todorović

U Palati pravde danas je po šesti put počelo ispočetka suđenje za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene Zvezde. On je brutalno likvidiran 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis".

Za ubistvo Dunjića optužen je Vladimir Đurović i još osmorica, kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Đuroviću se od početka sudi u odstustvu jer je sve vreme u bekstvu. Današnjem ročištu prisustvovali su optuženi Bojan Staroblah, Knežević goran i suvlasnik splava "Džimis", Miloš Milosavljević.

U sudnici Palate pravde nisu se pojavili svedoci koje je sudija prethodno pozvao, kao opravdanje je navedeno promena mesta boravka koja je sprečila uručenje poziva.

Iako je danas, prvi put od početka suđenja koje traje tri godine, trebalo da se puste snimci sa okolnih splavova, to se nije desilo iz "tehničkih razloga", kako je sudija saopštio. Podsećamo, ovo su jedini snimci koji postoje, pošto su oni iz samog splava "Džimis" uništeni.

Sudija je tražio od IT službe Višeg suda u Beogradu da se ovaj problem reši, kako bi na sledećem ročištu bilo moguće puštanje snimaka.

Podsećamo, takođe, da je jedan od optuženih, Marko Gvozdenović, još na početku suđenja priznao da je počupao risiver u kancelariji splava, zbog čega je osuđen na godinu dana kućnog pritvora. Njegovo priznanje, ali dve godine kasnije, potvrdio je i optuženi Vuk Musić.

- Zoran Vukić sa kojim sam te večeri bio za stolom, nakon gužve i komešanja se drao da se počupaju risiveri. Zašto i kako sam završio u bekstejdžu gde su bili risiveri, niti zašto sam dao nalog Gvozdenoviću da skloni risiver, ne mogu tačno da tvrdim, ali sa ove tačke gledišta, uradio sam to kako snimci na kojima se vidi ko je i šta radio, ne bi bili uništeni - rekao je Musić.

KK Crvena zvezda - Budiveljnik, Velibor Dunjić, Predrag Panić, vođa Delija Levo: Velibor Dunjić/ Foto: Marko Todorović

Takođe, dosadašnji veštak sudske medicine, koji je radio na ovom slučaju, zbog lošeg zdravstvenog stanja tražio je izuzeće i zamolio je da se veštačenje ustupi nekome sa sudske medicine.

Odbrana optuženog Vladimira Đurovića, kome se sudi u odsustvu, zatražila je da se na sledećem pretresu ponovo saslušaju neki vedoci i pozovu novi. Sudija je naložio da se izvrši novo veštačenje svih postojećih medicinskih dokumenata od strane veštaka medicinske struke kako bi se izjasnio o vrsti i težini povreda koje je zadobio Dunjić kao i o mehanizmu nanošenja istih. Sudija je za ovo veštačenje dao rok od 30 dana.

Sledeci glavni pretres zakazan je za 6. april.

Dunjić je došao naoružan

Kako je jedan od optuženih, Vuk Musić na suđenju naveo, Vladimir Đurović, koji je optuženi u bekstvu, nije ni znao da je Velibor Dunjić ispred splava i da je naoružan.

- Stajali smo za stolom kod samog ulaza na splav, kada je Zoran Vukić stigao i rekao Đuroviću da je sada pokojni Dunjić ispred splava i da je naoružan, i da je došao da im "j**e mater". Iz toga sam shvatio da Đurović nije znao da je Dunjić ispred splava. Nakon tog kratkog razgovora, Vukić i  Đurović su krenuli sa splava. Šta se dalje dešavalo, ja nisam video - rekao je Musić.

Uviđaj, ubijen Velibor Dunjić Fotografija sa uviđaja nakon ubistva/ Foto: Telegraf

Da podsetimo, Vladimir Đurović je u bekstvu, a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, gde je postupak protiv njih okončan.

Video: UZNEMIRUJUĆI VIDEO Trenutak kada je likvidiran vođa navijača Kića Marković

(Č.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    4. februar 2020 | 14:01

    Zauvek s nama!

  • Mirjana

    4. februar 2020 | 14:57

    I mi i vaspitani momci imala sam priliku da na groblju upoznam brata ništa pametnije i sa osećaj nije od tog mladog čoveka velikim u pozdrav šaljemvvv verovatno će me se setiti nesrećna majka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA