• 2

Buha došao u sud da svedoči, ali suđenje bivšoj ženi je odloženo

Ivana Buha je na početku suđenja prošle godine negirala da je lažno svedočila i tada je predložila da se njen bivši suprug sasluša kao svedok

  • 2

Suđenje Ivani Buhi povodom optužbi da je lažno svedočila na suđenju bivšem suprugu Ljubiši Buhi, odloženo je danas za 26. mart u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Iako je Ljubiša Buha došao u sud, nije mogao da bude saslušan kao svedok, jer je suđenje moralo da se odloži zbog sednice krivičnog odeljenja svih sudija tog suda.

Ivana Buha je na početku suđenja prošle godine negirala da je lažno svedočila i tada je predložila da se njen bivši suprug sasluša kao svedok.

Ljubiša Buha je inače prošleg leta izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog krivičnih dela prikrivanja kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanja istraga, za koja ga je mahom prijavila upravo bivša supruga. Kasnije je osuđen i zbog pretnji koje je tužiocu uputio tokom suđenja.

Tužilaštvo Ivanu Buhu tereti za krivično delo "davanje lažnog iskaza", a u optužnom predlogu je predložilo sudu da je proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

Prema navodima tužilaštva, Ivana Buha, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, prilikom odgovaranja na pitanja odbrane na suđenju njenom mužu, izjavila da nikada nije napisala "neću te ucenjivati", da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikom boravka u pritvoru koristio lek "leponex", da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru Padinskoj skeli.

Sve ove tvrdnje su, prema stavu tužilaštva, bile neistinite i netačne.

Buha je nakon tog suđenja osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istrage. Kasnije je osuđen i zbog pretnji tužiocu, pa je izdržao jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolaznik

    Cume je navikao da bude svedok pa po cenu i da cinkari I svedoci protiv rodjene žene. Beda i jad

  • Cale

    Obe supruge mu cinkarosi..ovaj čovek bas nema sreca sa ženama....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima