≫ 

Najteži zadatak žene čijeg je muža ubio staklorezac: "Do leta moram sinu da ispričam šta se desilo"

Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je posle tri dana u staklorezačkoj radi njegovog najboljeg prijatelja

  • 3
Nikola Ostojić nestao Foto: Privatna arhiva

"Psiholog mi je dao rok do kraja leta da sinu saopštim sve što se dogodilo njegovom ocu. Sad mi je, zbog mog deteta, najbitnije da se suđenje što pre završi." Ovako za "Blic" priča Vera Ostojić, supruga ubijenog vlasnika pekare Nikole Ostojića, nakon poslednjeg ročišta u postupku koji se vodi u Višem sudu u Beogradu protiv Filipa Gavranovića, okrivljenog za teško ubistvo iz koristoljublja.

Suđenje za ovaj brutalan zločin koji je pre tri godine šokirao Beograđane, počelo je juče treći put ispočetka. Ovaj put zbog promene predsednika sudskog veća.

Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je posle tri dana intenzivne potrage u staklorezačkoj radi njegovog najboljeg prijatelja, Filipa Gavranovića, koji se inače danima pravio da traga za drugom.

Gavranović je, kada je Ostojićeva supruga prijavila njegov nestanak, danima sa njom tražio Nikolu po gradu, bio uz njegovu suprugu i decu i pravio se da ništa ne zna. A onda je Nikolino telo pronađeno u njegovom lokalu koji se nalazi tačno preko puta Ostojićeve pekare u Resavskoj ulici u Beogradu.

Nikola Ostojic, Filip Gavrilovic, ubistvo, Resavska Ostojić i Gavranović, Foto: Facebook/Nikola Ostojić

Ovaj preokret šokirao je sve, a Gavranovića je policiji prijavila supruga jer je primetila da se čudno ponaša. Nakon toga policija je upala u njegov lokal i otkrila zločin.

Do zločina je došlo, kako je kasnije pokazala istraga, zbog koristoljublja i novca koji je Gavranović tražio Ostojiću kako bi vratio dug. Detalje je u maju prošle godine na sudu otkrila Gavranovićeva bivša supruga Ivana S.

Osvrćući se na detalje koje je ponovo morala da sluša, Vera Ostojić je nakon ročišta, za "Blic" rekla da je zbog postupka morala da se upozna sa svim detaljima ubistva svog supruga. Ona je dodala da se nada da će se suđenje uskoro završiti...

Staklorezac Filip Gavranović U ovoj radnji je pronađeno telo ubijenog Nikole/ Foto: Telegraf

- Sudija je rekla da se spremaju završne reči za april i ja se nadam kraju i pozitivnom ishodu, jer mi postaje naporno. Dete mi je nakon pretprošlog suđenja bilo u prodavnici i kada se vratilo kući reklo je: "Mama, tatina slika je u novinama"... U tom smislu postaje mi sve teže - kaže Vera za "Blic".

Kako dodaje, njen sin (9) je upućen u većinu stvari oko stravičnog zločina, ali ne u količinu povreda koje je Ostojić zadobio od Gavranovića.

- Njega konstantno nadzire psiholog. On mi je rekao da do kraja leta moram detetu da saopštim sve jer deca sada koriste internet, pa mogu da pročitaju neku laž, ili istinu koja je grublje objašnjena i da će onda imati strašnu sliku u glavi. Tako da je meni sada najbitnije da se suđenje što pre zavši zbog stanja mog deteta - dodaje ona.

Video: Da li je Resavska ulica ukleta?

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C.c.c...

    7. februar 2020 | 08:23

    Psiholog je dao rok?!!??? Ko je on da daje rok? Zato dete mora da zna detalje. I kakve veze imaju detalji. Tate nema pa nema. Zato i ne volim psihologe, pedagoge, psihijatre, umisljeni doktori.

  • @ Kiki

    7. februar 2020 | 08:11

    Zato ja nikom ne verujem, nemam t, k, z prijatelje. Braću i sestru mi rodila majka. Hvala joj. A vidim komentare o braći rusima, kinezima, amerima. Meni su bedni oni koji to pišu. Nema braće i prijatelja samo interesi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA