≫ 

Udarila je devojčicu, letela joj je kosa: Svedočenje žene koja je snimila negovateljicu u Zvečanskoj

Maja Jelić koja je svedok ovog incidenta tvrdi da se okrivljena Đurđija Alempijević neodgovorno ponašala i prema drugoj deci, ali je sve kulminiralo šamaranjem devojčice

  • 20
Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Maja Jelić, koja je napravila snimak Đurđije Alempijević (23), bivše negovateljice Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja je optužena za zlostavljanje i zanemarivanje dece, juče je u Prvom osnovnom sudu ispričala da je, dok je bila pored svog deteta u toj ustanovi, videla kako se optužena grubo ponaša prema deci.

- Sobu u kojoj je bilo moje dete od prostorije u kojoj je radila Đurđija delilo je staklo. U sobi gde je ona radila bilo je između 15 i 20 dece - objasnila je Maja Jeličić, navodeći da je u Zvečansku prvi put došla 9. jula prošle godine, kada je dobila dozvolu nadležnog Centra za socijalni rad, pošto joj je dete bilo izmešteno iz porodice zbog nasilja.

Prema navodima Kurira, svedokinja je navela da je primetila da se Đurđija ophodi prema deci drugačije od drugih negovateljica.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

- Presvlačila sam moje dete na pultu, visokom metar i deset, a s druge strane stakla Đurđija je presvlačila jednu devojčicu. U jednom momentu devojčicu je ostavila samu. Dete se pomeralo levo-desno i zadnjicom došlo do ivice pulta. Nisam mogla da ostavim svoje dete, i samo sam se nadala da devojčica neće pasti - rekla je Jelićeva pred sudom, tvrdeći da je dete bez nadzora bilo tri do pet minuta.

O onome što je videla, kako je navela, obavestila je psihologa u Zvečanskoj, koja joj je rekla da je Đurđija opomenuta.

- Kada je tog dana došla na posao, činilo mi se da je još gora nego pre. Nosila je decu u obe ruke i „otvarala“ ih i tako ih spuštala u krevetac. U vreme ručka videla sam da uzima dečaka i kreće ka hodniku gde su stolice za hranjenje. Pre izlaza levom rukom udarila je šamar devojčici koja je bila u prvom krevetu. Devojčici je bukvalno kosa odletela, počela je da plače - posvedočila je Jelićeva.

Ona je dalje navela da je u tom trenutku odlučila da postavi telefon i snimi ponašanje negovateljice.

Video: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    8. februar 2020 | 09:51

    Ovaj monstrum je dobio priliku da dobije posao nakon skole,ucila je,isla na praksu.Pitam se da li je moguce da vec u prvim mesecima pokazuje agresiju,opomenu i da niko ali bas niko od kolega ne obrati paznju na njeno monstruozno ponasanje.Nego je jedan roditelj to uradio i svaka cast na tome.Njoj zatvor,oduzimanje licence,dozivotno zabraniti prilazak deci!Ovi andjeli su dovoljno kaznjeni da bi joj neka isfrustrirana osoba pravila jos vece traume!!!!

  • DARKO 100%

    8. februar 2020 | 07:40

    Prilikom zaposljavanja sigurno je imala neku vezu ko ju je uposlio tu,zena je ocigledno psiho neurozis,zao mi je dece sto su trpela sa njom,trebalo bi u te institucije da postave video nadzor sa zvukom,da u budece nebi bilo ovakvih stvari i da se moze odmah intervenisati

  • macak

    8. februar 2020 | 09:50

    Zaista lijepo ohrabrujete svoje građane, krivičnom prijavom za snimanje, za mene ovog zločina, ,šta je trebalo, da žena okrene glavu, ma fujjj treba li ste tu ženu nagradit, a ne kaznit što je dala u javnost ovo divljaštvo nad nejaći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA