≫ 

Mladićima koji su prebili Stefana Filića prete godine zatvora: U Velikoj Plani najavljen protest

Kolika je pravedna kazna?

  • 53
Stefan Falić Foto: Shutterstock, Facebook/Stefan Filić

Mladićima koji su mučki pretukli Stefana Filića (18) iz Starog Sela kraj Velike Plane preti kazna od tri do 12 godina zatvora. Podsetimo, nesrećni tinejdžer je preminuo od povreda u bolnici u Beogradu, nakon što je više od 30 sati proveo u komi.

Višegodišnju zatvorsku kaznu mogli bi da dobiju Nikola B. (21) i Mitar P. (21). Oni su, po pisanju medija, od ranije poznati policiji. Obojica delikvenata u svom dosijeu imaju prijave za nanošenje teških telesnih povreda.

Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Stefan Filić Foto: Facebook/Stefan Filić

Protiv petorice drugih momaka u redovnom postupku podnete krivične prijave zbog učestvovanja u tuči. Četvorica od njih su, inače, maloletni.

Po pristizanju rezultata obdukcije, tužilaštvo će ponovo saslušati osumnjičene i svedoke, pisao je Blic.  Tužilaštvo je takođe preuzelo i snimak video-nadzora obližnjeg kluba, u kome su inače pre batinanja bili i Nikola B. i Mitar P, ali i Stefan F. sa bratom i drugarima.

Podsetimo, Stefan Filić je prošle nedelje brutalno pretučen ispred kluba "Brodolom“ u Velikoj Plani kada je pokušao da zaštiti mlađeg brata. Bio je maturant srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole u Velikoj Plani, odličan đak, omiljen u društvu.

"Šetnja za Stefana"

Zbog nasilne smrti tinejdžera, njegova porodica i prijatelji najavili su protest sutra, u nedelju, 9. februara u 12.30 kod Doma zdravlja u Velikoj Plani.

- Poštovani roditelji i prijatelji! Pozivamo Vas da se u nedelju okupimo na mestu zločina i da jednom, mirnom šetnjom, kažemo da se ovakav zločin nikada više ne ponovi. Naš bol i tuga su večni, dete nam niko više ne može vratiti, ali isto tako ni jedno više ne sme stradati! Verujemo,da ćemo ovom šetnjom, prvom u nizu, pokazati snagu roditeljstva i ljudskosti i da institucijama pošaljemo poruku da ovakvi zločinci moraju biti najstrožije kažnjeni !!! - objavio je na profilu Stefanov brat A. Filić.

Video: Osnovci u Novom Pazaru organizuju tuče, snimaju se, pa traže za ulaz 50 dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moma

    8. februar 2020 | 23:45

    Samo osveta...

  • Nele

    9. februar 2020 | 02:09

    Osudiće ih na par godina pa još pustiti ranije zbog nekakvog dobrog vladanja!!Kako može neko da se pusti zbog dobrog vladanja ako je ubio pre toga nekoga?Kakve su to kazne?Sudije će lako potplatiti.Zato bi narod trebao da se obračunava sa korumpiranim sudijama a ne sa ubicama..

  • Zli patak

    9. februar 2020 | 02:40

    Maksimalne kazne za razbojnike, bez skracenja ili pomilovanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA