Krijumčario migrante kroz Srbiju, po čoveku uzimao 3.000 evra: Osuđen na 4 i po godine zatvora

Od oktobra 2017. godine do početka januara 2018. godine, na teritoriji Beograda, Šapca i Loznice, organizovao je kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante preko granice sa Bosnom i Hercegovinom

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od pola miliona dinara Fejzu Gjevdeta, kao organizatora kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante za do 3.000 evra po čoveku.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, prema kojoj je Gjevdetu oduzeta i imovinska korist od krivičnog dela od 54.600 evra, kao i mobilni telefoni.

Gjevdet je osuđen, jer je od oktobra 2017. godine do početka januara 2018. godine, na teritoriji Beograda, Šapca i Loznice, organizovao je kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante preko granice sa Bosnom i Hercegovinom za korist do 3.000 evra po čoveku, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacinog suda.

Grupa je migrantima naplaćivala transport do blizine državne granice Srbije i BiH, omogućavanje nedozvoljenog prelaza državne granice, prihvat na teritoriji BIH i dalji transport ka zemljama zapadne Evrope.

Stecenu imovinsku korist Gjevdet je prema presudi, delio sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe u zavisnosti od njihovog zadatka.

Pripadnici njegove grupe mahom su već osuđeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA